Politic

„Au votat” şi morţii pentru candidatul lui Ilan Şor. Mascaţii au ridicat listele electorale ale alegătorilor din autonomia găgăuză

photo2023 05 1616 57 172 168424707705m6rwd
Avatar for Julieta Savitchi

Centrul Național Anticorupție (CNA), sub conducerea Procuraturii Anticorupție, au ridicat listele alegătorilor şi procesele verbale de numărare a voturilor, după ce au descins cu percheziţii la Comisia Electorală din Comrat. Acţiunile oamenilor legii au loc cu puţin timp înainte ca CEC-ul din Găgăuzia să transmită documentele Curţii de Apel Comrat pentru validarea mandatului de başcan al Găgăuziei, câştigat de candidata Partidului Şor, Evghenia Guţul.

Procurorii au dispus ridicarea documentelor, invocând că există o bănuială rezonabilă privind includerea în listele alegătorilor a persoanelor decedate și aflate în afara țării și votarea din numele acestora.

Aceasta este a treia descindere a mascaţilor şi procurorilor CNA pe parcursul unei săptămâni, după ce a fost pornit un dosar penal pentru coruperea alegătorilor din Găgăuzia de către reprezentanţii Partidului Şor.

În urma efectuării acțiunilor de urmărire penală în cauza penală privind finanțarea ilegală a campaniei electorale și coruperea alegătorilor, a apărut o bănuială rezonabilă că o parte din alegători au fost aduși organizat din alte raioane în scopul votării candidatului din partea Partidului Politic Șor”, se menţionează într-un comunicat al CNA.

Partidul Şor, reprezentanţii partidelor pro-ruse şi ai autorităţilor de la Comrat au criticat acţiunile oamenilor legii şi au îndemnat „poporul găgăuz să iasă în stradă ca să-şi apere votul”.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu