Politic

VIDEO// Violenţe la o Primărie controlată de Ilan Şor. Adepţii fostului deputat, aflaţi în minoritate, încearcă să facă legea lor

consiliul ivancea
Avatar for Julieta Savitchi

Ilan Şor controlează în continuare Primăria comunei Ivancea din raionul Orhei, unde, pe lângă interese politice, mai are şi interese personale. Iar consilierii locali, aleşi pe lista Partidului Renaştere, afiliat penalului fugar, încearcă să impună legea lor, deşi se află în minoritate. Iar uneori recurg chiar la violenţe pentru a-şi atinge scopul.

Comuna Ivancea este amplasată în Codrii Orheiului şi mai include în componenţa sa satele Brăneşti şi Furceni. Pe aici trece şi un important traseu turistic, care duce la Rezervaţia cultural-naturală „Orheiul Vechi”.

Ivancea mai este cunoscută şi pentru lacurile pitoreşti, dar şi taberele de odihnă din pădure. Două din ele au fost cumpărate, cu ani în urmă, pe bani mărunţi, de Ilan Şor. La moment, cele două tabere se află sub sechestru şi ar putea fi înstrăinate de autorităţile de la Chişinău.

Cu portretul lui Ilan Şor în biroul de serviciu

Până la alegerile locale din toamna anului trecut, majoritatea în Consiliul local o deţineau cei din Partidul Şor. Acum, din cei 13 consileri, cinci sunt de la PAS, patru – de la Renaştere, doi sunt de la socialişti şi câte unul din partea comuniştilor şi al partidului condus de fostul premier Ion Chicu.

Cât priveşte primarul, Alexei Saviţchi, un fost pădurar, a câştigat la limită primul său mandat, fiind candidatul Partidului Renaştere. La fel, majoritatea funcţionarilor din Primăria Ivancea sunt fideli lui Ilan Şor, iar unii chiar idolizează.

Primarul Alexei Saviţchi
Primarul Alexei Saviţchi/Sursa foto: EvZ

Până nu demult, într-un birou din Primăria Ivancea era atârnat pe perete portretul lui Ilan Şor. Funcţionara a renunţat la el numai după intervenţia poliţiei, sesizată de o consilieră de la PAS.

Totodată, mai multe realizări ale administraţiei publice locale au fost prezentatate ca merite ale Partidului Şor. Un exemplu îl reprezintă staţiile de autobuz, construite din bani publici, pe care a fost desenat ozorul roşu-verde al Partidului Şor, scos în afara legii.

Staţie de autobuz
Staţie de autobuz. decorată cu ozorul Partidului Şor/Sursa foto: EVZ
Citiţi continuarea pe evz.ro

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

1 comentariu

  • #schemeleSiAgentiiLuiSor
    …asta nu e premari dar e un ,,pedurari po jizni… *- un consilier d acum de la Renastere dar a fost cu comunistii,socialistii si cu Sor…
    cam astea sun majoritatea consilierilor din Ivancea-Furniceni-Branesti..care au fost temnicieri in perioada cand tortura era legitima la ei in Penitenciare

Lasă un comentariu