Politic

Igor Dodon a pus piciorul în prag la Primăria Chişinău

ion ceban si igor dodon
Avatar for Julieta Savitchi
Fostul preşedinte Igor Dodon joacă tare cu cele 6 mandate de consilier pe care le-au câştigat socialiştii la alegerile locale din toamna anului trecut. Fostul şef al statului îi cere fostului său prieten, Ion Ceban, cel puţin patru funcţii cheie în administraţia publică locală a capitalei.

După alegerile locale, Mişcarea Alternativă Naţională (MAN) a lui Ion Ceban şi Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), aflat la guvernare, s-au ales cu câte 20 de mandate în Consiliul municipal.

Astfel, partidul lui Ion Ceban nu deţine majoritatea în Consiliul municipal, fapt care îl împiedică să guverneze capitala aşa cum îşi doreşte.

Surse din cadrul MAN ne-au declarat că orice coaliţie cu PAS în Consiliul municipal Chişinău este exclusă. De fapt, acest lucru este clar fără ca să ne confirme cineva, urmărind ce se întâmplă în cadrul Primăriei.

Astfel, Ion Ceban, care se bate cu pumnul în piept că este pro-european, ar putea fi salvat doar de fostul său şef de partid, pro-rusul Igor Dodon.

Doar că ultimul, simţind că mingea se află pe terenul său, i-a înaintat condiţii dure fostului său prieten. Politicianul de la Sadova îi cere lui Ceban o funcţie de vice-primar şi trei funcţii de şef de direcţie, printre care şi cea a transporturilor.

După aceasta, noii coaliţii ar putea să i se alăture cei doi consilieri comunişti şi singurul consilier de la formaţiunea lui Ilan Şor, „Renaştere”.

Sursele noastre mai spun că Igor Dodon nu negociază funcţia de vice-primar pentru sine. Candidatul socialiştilor pentru funcţia respectivă ar fi consilerul Adrian Albu, cel care i-a făcut concurenţă lui Ceban la alegerile locale.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu