Politic

Jocul periculos al Evgheniei Guţul. Ce se ascunde după ajutorul promis de Putin

evghenia gutul 1200x800 1
Avatar for Julieta Savitchi

Evghenia Guţul, administratoarea autonomiei găgăuze, speră că regiunea pe care o conduce să ajungă gubernie rusească. Dorinţa ei se regăseşte într-un mesaj adresat ruşilor, în perioada când se afla la Soci, în Rusia.

Revenită la Comrat după întâlnirea cu Vladimir Putin, Evghenia Guţul a avut nevoie de doar cinci minute pentru a le oferi găgăuzilor detalii despre ajutorul promis de Kremlin. În schimb, başcana Găgăuziei găseşte suficient timp ca să lanseaze pe reţelele de socialzare mesaje periculoase pentru securitatea Republicii Moldova, în care propagă direct alipirea Găgăuziei la Rusia.

Evghenia Guţul se visează guvernatoarea unei gubernii ruseşti

În timp ce se afla la Soci, Evghenia Guţul a postat pe canalul de Telegram, Socolov+1 o adresare către cetăţenii Federaţiei Ruse. Başcana anunţa că gestionează un canal pe Telegram şi îi roagă să o promoveze.

„Stimaţi prieteni ruşi. Eu sunt Evghenia Guţul. Vreau să vă rog să susţineţi canalul meu de Telegram. Eu sunt guvernatoarea Găgăuziei. Noi am cerut ajutor de la Rusia şi e posibil să devenim a 90-a regiune a Rusiei.

Am nevoie de susţinerea voastră. Noi nu am renunţat niciodată. Avem aceeaşi credinţă şi suntem un popor unit. Eu am lansat un canal pe Telegram şi voi vorbi despre tot ce nu pot să vorbesc în altă parte. Vă mulţumesc pentru încredere”, a scris Evghenia Guţul.

 

Evghenia Guţul

Sursa foto: Telegram

În ce constă ajutorul promis de Putin

În timp ce se afla la Soci, Evghenia Guţul s-a lăudat pe reţelele de socializare cu întrevederile avute cu Valentina Matvienco, șefa Consiliului Federației Ruse, şi Serghei Kirienko, şeful administraţiei prezidenţiale de la Kremlin.

Dar cireaşa de pe tort a fost întâlnirea cu Vladimir Putin, başcana postând fotografii în care îl priveşte cu tandreţe pe liderul rus.

Continuarea citeşte AICI

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu