Crimă

Tânăr ucis de un şofer, presupus beat, în satul Cioara, Hânceşti

politist de patrulare trimis in judecata pentru tamponarea unui pieton 25009
Avatar for Julieta Savitchi
Un tânăr de 24 de ani, originar din raionul Teleneşti, a fost lovit mortal de un microbuz de pe ruta Pogăneşti-Chişinău. Tragedia s-a întâmplat în seara de 18 ianuarie, aproximativ ora 18.00, pe drumul principal din satul Cioara, raionul Hânceşti. Oamenii spun că poliţiştii ar fi constatat că şoferul consumase alcool.

Victima se angajase în satul Cioara la un particular. După ce s-a încheiat ziua de muncă, s-a dus la alimentara din sat să-şi cumpere o limonadă.

Am văzut rutiera de la Poneşti trecând cu viteză prin sat. Avea viteză, la sigur. Apoi am auzit o pocnitură. Am impresia că şoferul nici nu a observat că a lovit un om. Iar tânărul a murit pe loc”, ne-a povestit un locuitor din Cioara.

microbuzul

Microbuzul, la locul accidentului

Acesta ne-a mai spus că şoferul, care este trecut de 60 de ani, a sunat pe cineva ca să-i ceară ajutorul.

Un locuitor din satul vecin Pogăneşti a declarat pentru Crime Moldova că fiul şoferului este ofiţer de poliţie la Chişinău şi nu exclude că dosarul ar putea fi muşamalizat.

„Şoferul este un om cuminte, este gospodar, nu ştim ce l-a apucat să se urce beat la volan”, a precizat locuitorul din Pogăneşti.

Şoferul microbuzului a fost reţinut pentru 72 de ore, iar judecătorii de instrucţie vor decide dacă îl vor plasa în arest preventiv. Pe cazul dat a fost pornit un dosar penal în baza articolulului 264 Cod Penal.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu