Integritate

DOC// Un fost avocat riscă să fie tras la răspundere pentru că îşi continuă activitatea fără licenţă

0 02 05 29b58e0de6f2084c6d8344ef0de077b0064eec930 full 1
Avatar for Julieta Savitchi

Fostul avocat Vitalie Ţaulean ar putea fi sancţionat contravenţional pentru că prestează servicii, deşi i-a fost retrasă licenţa încă în decembrie 2019.

Uniunea Avocaţilor din Moldova (UAM) a sesizat în acest sens Inspectoratul General de Poliţie (IGP), după ce a aflat că Ţaulean îl apără pe un inculpat învinuit de contrabandă, într-un proces aflat pe rol la Judecătoria Chişinău. Mai mult, din cauza fostului apărător, care a depus cereri de amânare, examinarea dosarului se tergiversează în instanţă.

Conducerea UAM a reproşat IGP că anterior a depus mai multe sesizări de a lua măsuri cu Vitalie Ţaulean, dar nu a primit niciun răspuns.

Amintim că decizia de a-l lipsi pe Ţaulean de licenţă a fost luată în baza unei plângeri de la un cetățean care susținea că Țaulean nu a contestat deciziile luate de instanță și astfel omul nu și-a putut apăra drepturile.

Aceasta nu este prima abatere comisă de apărător, constatată de Comisia pentru Etică și Disciplină. În luna august 2019, avocatul Țaulean a fost sancționat cu o amendă de 3.000 de lei, pentru că nu și-a onorat obligațiunile contractuale față de o clientă care l-a angajat în patru dosare, achitându-i câte 6 mii de lei pentru fiecare caz.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

3 Comentarii

  • Multstimată Doamnă Djulieta Savițchii,sunteți superbă în cea ce faceți, eu am foarte multă informație despre un judecător care a activat la Ustia Dubăsari este un degradat și corupt,a fost avocat a mințit atîta lume de bani,el condamna oamenii ilegal ,dacă nu îi achitat banii ceruți de el prin avocat,atunci erai condamnat.

Lasă un comentariu