Politic

Ion Ceban „s-a logodit” cu Igor Dodon. Alianţa murdară a unui pretins pro-european

ion ceban 1024x578 1
Avatar for Julieta Savitchi

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, care se vrea cunoscut pentru așa-zisa orientarea pro-europeană, a stabilit o alianță cu fostul lider al partidului său și prietenul său, socialistul pro-rus Igor Dodon. Cum s-ar zice, Lupul își schimbă părul, dar năravaul, ba!

Primarul de Chişinău, Ion Ceban, care se declară pro-european, a făcut o înţelegere cu fostul său şef de partid şi prieten, socialisul pro-rus Igor Dodon. Astfel, Mişcarea Alternativa Naţională (MAN) a lui Ceban care la alegerile din toamna trecută a obţinut 20 de mandate în Consiliul Municipal Chişinău (CMC), a reuşit să bage în opoziţie  Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), care a obţinut acelaşi număr de mandate de consilier municipal, datorită susţinerii celor 6 consilieri socialişti.

Deşi reprezentanţii MAN, inclusiv şi Ion Ceban, infirmă orice alianţă cu socialiştii lui Dodon, ceea ce a urmat în timpul şi după prima şedinţă a CMC, arată că „nunta” a avut loc. Prima şedinţă a CMC în noua componenţă a avut loc peste trei luni de la alegerile locale şi la două luni de la şedinţa de constituire.

Sursele exclusive ale EVZ din Primăria Chişinău susţin că a fost tergiversată intenţionat  de către Ion Ceban convocarea primei şedinţe CMC. Până atunci reuşind să ajungă la  înţelegere cu Igor Dodon. Iar faptul că negocierile cu Ion Ceban, care este preşedintele MAN, au fost purtate anume de Igor Dodon, a fost confirmat de către consilierul socialist Alexandr Odinţov. Acesta a declarat în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune de la Chişinău că decizia finală va fi luată de Igor Nicolaevici (Dodon).

Igor Dodon a negociat la greu cu Ceban

Sursele EVZ susţin că ex-preşedintele Igor Dodon a profitat din plin de situaţia în care a ajuns Ion Ceban după alegerile din 5 noiembrie, chiar dacă a câştigat al doilea mandat de primar. Liderul PSRM a ridicat la maximum importanţa celor 6 mandate pe care le au socialiştii în CMC şi a cerut de la Ceban funcţii.

Surse chiar din interiorul PSRM susţin că Dodon i-a cerut lui Ceban pentru a-i asigura majoritatea în CMC o funcţie de vice-primar (unii spun că chiar două), două funcţii de pretor, şi trei funcţii de şefi de direcţie. Printre subdiviziunile pe care vrea să le controleze Dodon sunt Direcţia generală mobilitate urbană, care este responsabilă de transportul public şi drumurile din Chişinău. La fel, se vorbeşte şi despre Direcţia Generală Arhitectură, Urbanism şi Relaţii Funciare.

Continuarea citiţi AICI

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu