Politic

Exclusiv. Planul Putin-Şor pentru alegerile locale. Cum au fost păcălite autorităţile de la Chişinău

ilan sor e1699600995739 1200x678 1
Avatar for Julieta Savitchi

Reprofilat de la schemele financiare la cele politice, fostul deputat Ilan Şor, ajuns elementul cheie al ambiţiilor lui Vladimir Puțin de a controla din nou Republica Moldova, a implementat un plan înainte de alegerile locale ca să distragă atenţia autorităţilor de la o formaţiune politică pro-rusă.

Șor are un plan bine pus la punct de preluarea puterii. Reprofilat de la schemele financiare la cele politice, fostul deputat Ilan Şor, ajuns elementul-cheie al ambiţiei lui Vladimir Putin de a controla din nou Republica Moldova.

Șor a implementat un plan, înainte de alegerile locale, pentru a distrage atenţia autorităţilor de la o formaţiune politică pro-rusă. Aceasta a rămas principala miză a liderului de la Kremlin. PAS, partidul Maiei Sandu, trebuie eliminat.

Astfel, Ilan Şor a promovat două partide „de umplutură”. Pentru a distrage atenţia autorităţilor de la un al treilea partid, adevărata miză a tandemului Putin-Şor.

Este vorba de partidul „Renaştere”, o formaţiune politică scoasă de la naftalină. Care în doar 6 luni a reuşit să se afirme pe scena politică dintre Prut şi Nistru şi să câştige o parte din voturi. În special în raioinul Orhei, care până nu demult era condus de Partidul Şor.

Formaţiunea care a preluat mandatele locale de la Partidul Şor

Rezultatul alegerilor locale din noiembrie a fost unul foarte bun pentru Partidul „Renaştere”. Mai ales dacă luăm în calcul că, pănă nu demult, ştiau despre el doar o mână de oameni şi nu s-a remarcat prin nimic.

Partidul „Renaştere” a câştigat de 27 de mandate de primar, 305 de consilier de nivelul II, şi 35 de mandate de consilier de nivelul I.

Precizăm că majoritatea mandatelor Partidul „Renaştere” sunt în raionul Orhei. Funcţiile care erau deţinute, până în noiembrie 2023, de membri sau adepţi ai Partidului Şor. O bună parte dintre funcţionari locali din Orhei şi-au păstrat funcţiile, doar au trecut de la Partidul Şor la Partidul „Renaştere”.

Continuarea articolului citiţi AICI.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu