Special

Lăutoarea în justiţie sau cât e de important cu cine te petreci la nuntă

nunta3
Avatar for Julieta Savitchi

Inspectorul judiciar Ludmila Ouş pare să se fi depăşit pe sine atunci când i-a spălat imaginea magistratului de la Bălţi, Valeriu Pădurai, figurant într-o investigaţie Crime Moldova. Cei doi se cunosc de mai mult timp şi au petrecut de minune la o nuntă în Bălţi.

Nunta a avut loc în 2022, cei doi magistraţi fiind invitaţi din partea socrului mare, un notar din Bălţi. Ludmila Ouş a venit însoţită de soţul său, Iurie Ouş, medicul învinuit că a luat mită pentru oferirea gradelor de dizabilitate. Şi Valeriu Pădurari a venit cu soţia, notară în Bălţi.

nunta1

Pădurari la nuntă

În fotografiile de la nuntă, care ne-au fost transmise de un cititor, familiile Ouş şi Pădurari apar la aceiaşi masă. Alături de ei s-a aflat şi Alexandru Gheorghieş, fostul preşedinte de la Curtea de Apel Bălţi, învinuit într-un dosar de îmbogăţire ilicită.

În fototografii, alături de cei trei magistraţi apare şi Ghenadie Sîrbu, fost angajat al Curţii de Apel Bălţi. Acesta ar fi fost implicat în schemele lui Gheorghieş, ajutându-l să-şi camufleze averea. În urma unui pretis schimb de imobile fostul salariat i-a cedat lui Gheorghieş casa de milioane din Bălţi. Totodată, unul din automobilele de lux ale fostului preşedinte de instanţă a fost înregistrat pe numele fiului lui Sîrbu.

nunta2

Închinarea paharelor. Sîrbu, Gheorghieş şi Ouş

Probabil că mi se va riposta că judecătorii tot sunt oameni şi nu este o crimă ca să meargă la o nuntă. Absolut de acord. Petreacă sănătoşi pe la nunţi şi cumetrii.

Întrebarea este pe cât de nepărtinitoare poate fi ancheta unui inspector judiciar faţă de un magistrat cu care a dansat şi a ciocnit pahare?

nunta.jpg

Valeriu Pădurari, alături de Ludmila Ouş, în localul în care a avut loc nunta

Mai mult, precizăm că Ludmila Ouş a fost avocata unui om de afaceri într-un proces de insolvabilitate dus de judecătorul Valeriu Pădurari. Bărbatul ne-a declarat că a avut de pierdut după ce Ouş nu s-a prezentat în instanţă, invocând diferite motive. (Despre acest caz vom relata în următoarea investigaţie.

Oare nu mai sunt inspectori judiciari la CSM care puteau să examineze plângerea lui Pădurari? Nu era cazul ca inspectoarea să se abţină de la examinare şi să nu emită un raport cu aberaţii de genul că jurnalistul care a scris despre Pădurari afectează independenţa justiţiei şi destabilizează sistemului judecătoresc?

De fapt, Ludmila Ouş nu se află la prima abatere ce ţine de instanţele din Bălţi. Portalul Crime Moldova a scris anterior că doi judecători de la Curtea de Apel Bălţi, care cu mai mulţi ani în în urmă au plasat-o în arest preventiv pe fosta judecătoare de la Curtea de Apel Chişinău, învinuită pe atunci de corupere pasivă, riscă să fie atraşi la răspundere disciplinară în baza unui Act de control, semnat de Ludmila Ouş.

Este vorba de magistraţii de la Curtea de Apel Bălţi, Angela Revenco şi Ghenadie Liulca.

Ludmila Ouş a făcut parte dintr-un grup din 4 inspectori judiciari, care în luna august au verificat activitatea Curţii de Apel Bălţi.

Potrivit Actului de constatare, semnat inclusiv şi de Ludmila Ouş, principala abatere comisă în Curtea de Apel Bălţi la luarea deciziilor este că nu a fost aplicată pedeapsa complementară, adică retragerea permisuluu auto, pentru mai mai mulţi şoferi găsiţi vinovaţi că au condus în stare de ebrietate. Iar cap de listă în partea ce ţine de frecvenţa pretinsei încălcări sunt Angela Revenco şi Ghenadie Lulca.

Cât priveşte magistratul Pădurari. După publicarea investigaţiilor despre cum un om de afaceri din Bălţi a fost pe cale să-şi piardă afacerea de succes, fiind trimis în insolvabilitate, la noi s-u adresat mai multe persoane care susţin că şi-au pierdut afacerile din cauza acestui judecător.

Noi nu putem spune dacă este vinovat sa nu judecătorul Pădurari. Dar promitem că vom studia şi vom relata despre fiecare caz în parte.

Şi, ca să nu ne mai acuze domnia sa că nu i-am oferit dreptul la replică, l-am întrebat dacă o cunoaşte personal pe Ludmila Ouş. Magistratul nu ne-a răspuns la întrebare şi ne-a trântit uşa în nas.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu