Crimă

„Ucigaşi în lege”. Cum a fost omorât un copil de 14 ani// foto/video

locul accidentului
Avatar for Julieta Savitchi

Mihăiţă Beşliu, un adolescent în vârstă de 14 ani din satul Boldureşti, raionul Nisporeni, a fost lovit mortal în noaptea de luni de un şofer care a părăsit locul accidentului. Peste două zile, a fost reţinut bănuitul care s-a dovedit a fi chiar primarul din Boldureşti. Acesta a fost fugar timp de două zile, încercând să muşamalizeze cazul. Acesta a deţinut câţiva ani în urmă, funcţia de şef al Inspectoratului de Poliţie al raionului Nisporeni.

Mihăiţă Beşliu nu este singura victimă a accidentelor rutiere comise de oamenii legii.

Societatea moldovenească este profund indignată după ce în ultima perioadă au fost înregistrate mai multe accidente cu implicarea oamenilor legii, soldate cu decese. De cele mai multe ori s-a constatat că şoferii erau în stare de ebrietate.

Mihăiţă Beşliu

Mihăiţă Beşliu/ Sursa foto: EvZ

Accident rutier. Ultima seară din viaţa lui Mihăiţă Beşliu

Mihăiţă era al doilea copil în familie şi învăţa în clasa a 7-a la Gimnaziul din localitate. „Un copil silitor, chiar foarte silitor. Bun la matematică, bul la arte plastice. Prietenos în şcoală. Suntem îngroziţi”, ne-a spus Nadejda Enache, directoarea gimnaziului „Valeriu Bulicanu” din Boldureşti.

Din spusele mamei, Raisa Ciurel, Mihăiţă obişnuia să facă în fiecare seară, înainte de culcare, o plimbare cu prietenii. „Îi plăcea să facă sport. Alerga în fiecare seară până la marginea satului şi înapoi. Iar luni seara nu s-a mai întors”, ne-a spus printre lacrimi femeia.

În seara când a avut loc tragedia, Mihăiţă se afla împreună cu doi prieteni. Era în jur de ora 9 seara, când băieţii porniseră spre sat. Mergeau regulamentar, pe partea stângă, când Mihăiţă a fost lovit de o maşină de model Dacia Duster care venea dinspre Nisporeni.

Lăsat să zacă într-o baltă de sânge

După ce a avut loc impactul, unul din băeţi, speriat, a luat-o la fugă. Celălalt prieten al lui Mihăiţă a rămas lângă el. Băeatul a fluturat din mână să se oprească. Însă şoferul, a redus doar puţin viteza, apoi a apăsat pe accelerator.

Prietenul victimei, elev în clasa a opta, a sunat părinţilor şi le-a spus despre cele întâmplate. „A sunat de pe telefonul băeatului meu. Am crezut că Mihăiţă îmi sună să mă prevină că va întârzia. Dar am auzit o voce străină care îmi spunea să chem mai repede salvarea.

Eu am sunat, îi imploram să vină urgent că îmi moare copilul. Iar ei tărăgănau timpul adresându-mi tot felul de întrebări, anul naşterii, cum s-a întâmplat, etc”, ne-a spus mama victimei.

Din spusele Raisei Ciurel, ambulanţa a ajuns la locul accidentului peste mai bine de oră. Precizăm că distanţa de la Nisporeni până la Boldureşti este de 14 kilometri.

Accident rutier

Traseul Boldureşti-Nisporeno/ Sursa foto: EvZ

Primul care a ajuns la locul accidentului a fost unchiul lui Mihăiţă. Acesta chiar a încercat să-l resusciteze.

„Mihăiţă, te rog, nu pleca! Hai să mergem acasă!”, îşi implora prietenul băeatul din clasa a opta. Acesta a avut ulterior nevoie de îngrijiri medicale, urmare a stresului. Iar în următoarele zile nu a venit la şcoală.

„Şoferii se opresc dacă au lovit un animal, o pasăre. Iar aici a lovit un om. Ce inimă trebuie să ai ca să nu te opreşti?”, se întreabă mama lui Mihăiţă.

Mai multe detalii citiţi AICI

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu