Drepturile omului

Prima reacţie a avocatului Artur Harunjen, după ce a fost condamnat la 8 anii de închisoare

artur
Avatar for Julieta Savitchi
Avocatul Artur Harunjen, fratele ex-procurorului general Eduard Harunjen, a venit cu o reacţie pentru portalul Crime Moldova, după ce a fost condamnat la 8 ani de închisoare penttru delapidarea averii străine. Aceasta este singura reacţie a lui Artur Harunjen după pronunţarea sentinţei. Noi nu vom comenta declaraţia, publicând-o integral pentru a respecta dreptul persoanei la replică.

„M-am gândit mult dacă ar trebui să reacționez public la informațiile apărute deja pe unele canale de telegram, referitoare la decizia judecătorească pe o cauză penală care mă vizează. Nu sunt adeptul justiției televizate, dar o fac pentru familia mea, îndeosebi pentru mama mea care, în perioada în care am fost supus unei judecăți abuzive și neînțelese nici măcar de breasla judecătorilor, s-a îmbolnăvit de o boală incurabilă.

Este clar că cineva de mult așteaptă să se răzbune pe fratele meu, care a deținut o funcție importantă, dar nu au avut cum și au încercat să facă acest lucru acționând mișelește prin pornirea unui dosar în privința mea.

Sunt convins că juriștii cunosc ce înseamnă relații civile și ce este un dosar penal. În cazul meu, este vorba despre relații civile, confirmate prin recipise întocmite de însăși partea vătămată. Dar acuzatorul, cu bună știință le-a încadrat în fapte penale, doar ca să existe o condamnare reală pentru a se răfui definitiv cu familia Harunjen.

Pe toată perioada procesului, nicio probă prezentată de mine nu a fost acceptată, toate fiind tratate critic. S-au respins absolut toate dovezile din partea mea și, în mod absolut straniu, au fost acceptate toate pretențiile celeilalte părți a procesului. Chiar dacă așa- zisa parte vătămată a dat declarații contradictorii la diferite etape ale examinării acestui caz.

Pentru că sentința nu este executorie și cu siguranță o voi contesta la Curtea de Apel, îi asigur pe cei care astăzi se bucură de o mică victorie că este prea devreme. Eu rămân încrezător în imparțialitatea și profesionalismul judecătorilor care vor examina mai departe acest caz și promit că atunci când va veni momentul voi publica toate dovezile pentru a demonstra că tot ceea ce s-a făcut până acum a fost o răfuială lașă cu familia mea”.

Amintim că Artur Harunjen a fost condamnat joi, 5 octombrie, de către Judecătoria Chişinău, la 8 ani de închisoare, pentru delapidarea averii străine în proporţii deosebit de mari. Apărătorul a fost găsit vinovat că nu i-ar fi restituit unuii client peste 1.100.000 de lei, bani care fuseseră ridicaţi de poliţişti drept corpuri delicte în urma unui dosar penal, clasat anterior.

 

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu