Justiție

VIDEO// Filmul se amână. Ce se întâmplă în procesul de judecată privind „kuliokul” lui Igor Dodon

dodon la judecata
Avatar for Julieta Savitchi
Cei care au venit la ultima şedinţă de judecată în dosarul de învinuire de corupţie pasivă a ex-preşedintelui Igor Dodon au rămas dezamăgiţi. La ultima şedinţă de judecată urma să fie vizionată în întregime înregistrarea video de la întâlnirea dintre Dodon şi Plahotniuc din vara anului 2019, în care ultimul i-a dat o sacoşă (kuliok), presupus cu bani, şefului statului ca să facă coaliţie cu PDM. Avocaţii lui Dodon au reuşit ca şedinţa la care mai mulţi veniseră să vadă filmul scandalos să fie amânată.

Avocaţii fostului şef al statului au solicitat ca înregistrarea video să fie vizionată în prezenţa unui specialist pentru că filmul ar fi trucat. „Procurorii se opun ca imaginile să fie vizionate în prezenţa unui specialist. Înseamnă că imaginile sunt trucate”, a declarat fostul preşedinte.

Instanţa a acceptat demersul apărării şi a amânat şedinţa. Totuşi, magistraţii i-au avertizat pe avocaţii lui Dodon. „Să veniţi pregătiţi ca să putem lucra. Suntem la etapa examinării probelor şi trebuie să le examinăm. Nu să fim învinuiţi de tergiversare”, a declarat magistratul Anatol Ţurcan.

La 17 octombrie 2023 se împlineşte un an de când a început examinarea dosarului „kuliok” la Curtea Supremă de Justiţie. Apărarea fostului preşedinte a întreprins mai multe acţiuni care au tergiversat examinarea dosarului: au recuzat pe rând magistraţii din completul de judecată, iar procurorul pe caz a fost recuzat de mai multe ori.

Finalitatea dosarului „kuliok” nu o vom vedea prea curând. În cadrul procesului de judecată urmează a fi audiaţi 150 de martori.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu