Special

Natalia Morari şi serviciile secrete. De ce e luată peste picior

natalia12.v1
Avatar for Julieta Savitchi

Jurnalista de televiziune de peste Prut, Natalia Morari, care, după ce i-a născut un copil contrversatului afacerist Veaceslav Platon s-a avântat în luptă aprigă cu guvernarea, a ajuns din nou în centrul unui scandal legat de serviciile secrete.

Natalia Morari este luată peste picior după ce a acuzat serviciile secrete din Republica Moldova că filează diplomaţii ucraineni.

Pe de altă parte, anumite instituţii mediatice, o bună parte dintre care sunt controlate de către opoziţia pro-rusă, trâmbiţează că jurnalista este persecutată de către oamenii legi şi că i-ar fi fost intentat un dosar penal pentru divulgarea informaţiei care reprezintă secret de stat.

Natalia Morari

Alkături de Maia Sandu/ Sursa foto: facebook.com

Despre Natalia Morari s-a vehiculate, în diferite perioade, că ar fi agent al serviciilor secrete ruseşti.

Dezvăluirea „senzaţională” făcută de Natalia Morari

La 22 ianuarie anul curent, Natalia Morari, în emisiunea online „Morari News”, a anunţat că Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) ar fi filat diplomaţii ucraineni.

S-ar fi întâmplat acest lucru în mai 2023, înaintea summit-ului Comunității Politice Europene de la Bulboaca. Potrivit Nataliei Morari, la inițiativa șefului SIS, ar fi fost deschis un dosar penal secret de spionaj în privința persoanelor care ar pregăti acțiunilor de destabilizare a țării.

În lista celor care ar fi pregătit destabilizarea situaţiei înainte de summit ar fi fost şi diplomați ucraineni.

Morari a publicat și un document, care ar fi un raport de filare al unui diplomat ucrainean. Jurnalista susține că l-ar fi primit de la sursele sale din cadrul serviciilor secrete ucrainene.

sis1

Potrivit Nataliei Morari, spionii ucraineni ar împânzi şi acum Republica Moldova, iar acest lucru îi este cunoscut lui Volodimir Zelenski.

SIS-ul a ştiut ce vrea să spună Morari la emisiune

Cu două zile înainte ca Natalia Morari să facă „dezvăluirea”, Serviciul de Informaţii şi Securitate a anunţat că a intrat în posesia de date ce indică la relansarea campaniilor de dezinformare și manipulare. Iart scopul de a destabiliza societatea și securitatea regională.

„Conform datelor obținute, un grup de persoane pregătește lansarea în spațiul public al narativului prin care acuză instituțiile statului de acțiuni orientate contra unor cetățeni ai Ucrainei. Care ocupă diverse funcții în instituțiile guvernamentale ucrainene.

De asemenea, pentru a da o pseudo-credibilitate acțiunilor sale, se intenționează publicarea unei pretinse copii a unui document, parte a unui dosar penal gestionat de una din procuraturile specializate”, se arată în comunicatul SIS.

SIS a precizat că printre membrii grupului care pregătesc campania de dezinformare se regăsesc și foști ofițeri de informații, cetățeni ai Republicii Moldova. Aceştia, în diferite perioade, au fost demiși și eliberați pentru „acțiuni coruptibile, însușirea banilor publici, abuz de putere, sechestrări de persoane, interacțiuni nesancționate cu servicii speciale străine”.

SIS nu a precizat atunci instituţia media care urmează să lanseze ştirea.

Vedeţi în continuare dacă are sau nu dosar penal Natalia Morari. https://evz.ro/natalia-morari-serviciile-secrete.html

 

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu