Investigații

Un miliardar a fost prădat! Banii negri ai lui Ilan Șor, furați de un artist. Exclusiv

ion.banaru.v1 1200x600 1
Avatar for Julieta Savitchi

Miliardar moldovean prădat de banii negrii pe care-i folosea în campania electorală. De fapt, prin infracţiunea comisă a făcut mai mult un serviciu statului. Cei aproape un milion de lei  pe care a încercat să şi-i însuşească erau de fapt banii Partidului Şor, care urmau să fie împărţiţi participanţilor  la protestele antiguvernamentale organizate de penalul fugar în centrul Chişinăului.

Autorul este un cunoscut rapper din Republica Moldova, Ion Banaru. Şi incredibil, acest tânăr de 31 de ani, un pic cam timid, cu un început de carieră promiţător, a stat 7 luni în arest preventiv şi este inculpat pentru comiterea unui jaf. Povestea exclusivă a modului în care un miliardar a fost prădat o puteți citi aici. După cum puteți afla despre Ilan Șor AICI și AICI.

Miliardar prădat. Cum a fost comis jaful

Potrivit rechizitorului întocmit de procurori lui Ion Banaru, infracţiunea a avut loc în seara de 20 decembrie 2022, pe strada Kiev din Chişinău. Două tinere,  de 22 de ani și, respectiv 26 de ani, care activau  pe post de “cărăuşi” la Partidul Şor, au fost trimise să ducă geanta cu bani. De la o filială a partidului la persoanele care urmau să împartă banii participanţilor la proteste. Ion Banaru, cu cagula trasă pe faţă şi înarmat cu o rangă, s-a apropiat de fete, le-a tras câteva palme, le-a ameninţat, le-a luat geanta şi a fugit.

Reţinut ulterior de poliţie, artistul şi-a recunoscut vina. El a spus că se cunoştea cu una dintre fete şi ştia că la acea oră urmează să meargă pe traseul respectiv cu o sumă mare de bani.

Se vehicula chiar că interpretul ar fi avut o înţelegere cu una dintre tinere. Fapt care nu a fost confirmat de anchetă. Ambele tinere au statut de parte vătămată în dosarul intentat pe numele lui Ion Banaru.

Continuarea citiţi AICI

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu