Investigații

Exclusiv. Anchetă. „Sponsorii” lui Cristian Rizea de la Chişinău (II)

cristian rizea.v1 1024x576 1
Avatar for Julieta Savitchi

Fostul deputat Rizea a avut în Republica Moldova doi sponsori de bază, oameni de afaceri, care l-au ajutat să trăiască pe picior mare, să se lanseze în politică şi să-şi deschidă postul de televiziune. Acum cei doi luptă în justiţie ca să-şi recupereze banii pe care i-au dat lui Rizea.

Veaceslav Belescu este al doilea „sponsor” fără voie, pe care Cristian Rizea a reușit să-l păcălească, după ce relația cu Vladimir Dachi s-a stricat.

„Cloşca de aur” a lui Rizea

După preluarea funcţiei de administrator, Veaceslav Belescu devine în locul lui Dachi „cloşca cu ouă de aur” a lui Rizea. De la care fugarul din România lua bani, cu împrumut, fără ca să-i dea înapoii.

Veaceslav Belescu ne-a spus că l-a cunoscut pe fostul deputat PSD la începutul anului 2022, într-un restaurant din Chișinău. Iar  la prima vedere i s-a părut a fi un om de treabă.

„M-a invitat la o cafea la el acasă, pe strada Cireşilor. Mi-a vorbit şi despre proiectul său de televiziune. A spus că are nevoie de investiţii. Şi dacă accept să mă asociez, îmi oferă o funcţie importantă şi 25 la sută din acţiuni. Părea foarte convingător, oferta era tentantă şi am acceptat”, ne-a declarat afaceristul.

Veaceslav Belescu, în instanţă
Veaceslav Belescu, în instanţă/ Sursa foto: EVZ

Rizea și-a luat și telefonul cu banii lui Belescu

Belescu susţine că i-a dat iniţial lui Rizea 33 000 de euro. Pentru că lucrurile nu se mişcau din loc  loc, i-a cerut lui Rizea socoteală şi a primit înapoi doar vreo 5000 de euro și asigurări că în curând își va ameliora situația financiară.

Continuarea AICI

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu