Investigații

Exclusiv. Escrocherie cu mașina ministrului Justiției de la Chișinău (I)

veronica mihailov
Avatar for Julieta Savitchi
O mașină aparținând soțului ministrului Justiţiei, Veronica Mihailov-Moraru, se află în mijlocul unui scandal ce implică bani mulți, polițiști, judecători și procurori, precum și o femeie ce spune că a fost păgubită de o sumă mare de bani și supusă abuzurilor autorităților.

Soțul ministrul Justiției, Oleg Moraru, a oferit, printr-o procură,  pentru folosință gratuită, o mașină model Nissan X-Trail, unei persoane fizice.

În realitate, automobilul ar fi fost dat cu chirie, suma încasată fiind de cel puţin 13.000 de euro. Dar veniturile astfel obținute nu apar nici în declaraţia de avere şi interese personale a ministri, nici într-a procuroarei. Acum, cele două funcţionare riscă să fie trase la răspundere pentru fals în declaraţii publice.

Toată afacerea a ieşit la suprafaţă după ce, acuză femeia care a vrut să cumpere automobilul, poliţia a descins abuziv în curtea ei din Chişinău şi a ridicat automobilul pentru plătise să-l cumpere.

O mașină care aparține soțului ministrei, fost ofițer CNA, demis și condamnat pentru corupție

Potrivit datelor din declaraţiile anuale de avere şi interese personale, semnate de Veronica Mihailov-Moraru, automobilul de model Nissan X-Trail, fabricat în 2015, a fost procurat în 2019, la preţul declarat de 283.917 de lei (cca 14.500 de euro).

Această mașină este înregistrată pe numele lui Oleg Moraru, soţul Veronicăi Mihailov-Moraru, un fost ofiţer al Centrului Naţional Anticorupţie, demis şi condamnat în 2019 pentru infracţiuni de corupţie.

În 2019, Veronica Mihailov-Moraru făcea parte din Comnsia de licenţiere a Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova. În 2020 a ajuns secretar de stat la Ministerul Justiţiei. Iar în februarie 2022 a ajuns ministru sl Justiţiei în Guvernul condus de Dorin Recean.

masina RM

Maşina dată Dinei Roşca de Marian Bradu / sursa foto: Julieta Savițchi

Cine este Veronica Mihailov-Moraru

Veronica Mihailov-Moraru este ministru al Justiţiei din februarie 2023. Ea l-a înlocuit pe Sergiu Litvinenco, după demisia Guvernului condus de Natalia Gavriliţă.

Cariera în instituţiile statului a început-o în august 2019, în calitate de secretar de stat la Ministerul Justiţiei, în Guvernul condus de Maia Sandu.

A reuşit să-şi păstreze funcţia după demisia Guvernului Sandu, în Guvernul condus de Ion Chicu. Guvernul respectiv a fost investit de alianţa de guvernare, formată în noiembrie 2019, de Partidul Socialiştilor şi Partidul Democrat, care la acea vreme încă mai era condus de oamenii fideli ai oligarhului Plahotniuc.

Continuare AICI

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

1 comentariu

  • Ipoteza care are dreptul la viata.In scandalul de mai jos ,nu e miza automobilul ca un bun de 13 mii euro,dar ca corp-delict in schema afaceriii cu automobile furate in UE.
    se cunoaste fenomenul ,ca sunt multi demnitari care au in posesie automobile de lux furate -cautate un UE.
    Gruparea Ministrei au recurs iarasi la crime,numai ca automobilul in cauza sa nu iasa de sub controlul lor, ca m apoi sa devina corp-delict pentru a demonstra schema lor criminala ,in sensul cum/cine a trecut acest automobil prin vama cine a inregistrat si cum a falsiificat VinCode…si in fine cum cu buna seama Ministra a devenit proprietara la bunuri furate.
    Din acest imbold,aceasta grupare au incercat toate metodele si au venit repetat numai noaptea *contrar Legii = sa fure corpul delict.Va asigur ca acesta proba a disparut deja .Automobilul nu se afla nici in curtea IP Botanica, nici la parcarea speciala din Truseni.
    *si daca va intrebati unde s-a regasit sotul Minestrei dupa demiterea din CNA,…la o companie de asigurari specialist in expertize tehnice a auto…
    *la fel ca si sotul procurorei Bradu care are parcari si gestioneaza cu automobile cu provienente dubioase
    ***de ce victima D.Rosca nu a avut in posesie nici o data actele automobilului ….?- pentru a exclude riscul sau sa nu poata iesi di RM cu automobilul dubios si nu a fi depistat undeva la un control de rutina provenenta
    ***deoarece ei sunt organele de control si de ce sa nu ramai mafiot

Lasă un comentariu