Justiție

VIDEO// Dosarul Ruslan Popov, „îngheţat” pentru o perioadă nedeterminată

deepin screenshot select area 20230419193139
Avatar for Julieta Savitchi
La mai bine de un an de când a fost pus pe rol, examinarea dosarului penal în care fostul procuror general-adjunct Ruslan Popov este învinuit de îmbogăţire ilicită, a fost amânată pentru o perioadă nedeterminată. Fostul procuror se recuperează în urma intervenţiei chirurgicale după un accident vascular cerebral.

Soţia lui Ruslan Popov, procurora suspendată Iulia Popov, a prezentat în instanţă documente medicale.

Procurora anticorupţie Nadejda Busuioc a susţinut amânarea examinării dosarului, doar să nu fie pentru o perioadă prea îndelungată.

Instanţa nu a stabilit data pentru următoarea şedinţă de judecată.

Examinarea dosarului se află la etapa şedinţei preliminare. Anterior, mai multe şedinţe de judecată au fost amânate pe motiv că un alt inculpat în dosar, un om de afaceri, a suportat o intervenţie chirurgicală pe cord.

Fostul om al legii a acţionat în judecată Centrul Național Anticorupție RM şi Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI), care a aplicat sechestru pe bunurile sale. Popov a fost surprins cu două luni în urmă la Curtea de Apel Chişinău, unde urma să aibă loc o şedinţă în dosarul respectiv, dar a fost amânată.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

1 comentariu

  • Obicei care se transforma in Lege . dosarul ca alde Popov….pus la mucegait,congelat,la murat ,la prafuit ,la clocit,trimis pe linie moarta,….

Lasă un comentariu