Politic

Dorin Recean, la un pas de a-şi da demisia? Ce l-ar fi făcut să renunţe

recean
Avatar for Julieta Savitchi
Premierul Dorin Recean ar fi încercat să-şi dea demisia. Marele anunţ urma să fie făcut joi, la ora 08.30.

Jurnaliştii au fost anunţaţi în seara de miercuri de către serviciul de presă al Guvernului că joi, la ora 08.30, urmează să aibă loc şedinţa extraordinară a Cabinetului de miniştri. Tema şi agenda de lucru a şedinţei nu au fost făcute publice.

Peste câteva ore, jurnaliştii au mai primit un mesaj prin poşta electronică în care erau anunţaţi de serviciul de presă al Cuvernului că şedinţa extraordinară se amână, fără să fie anunţată data şi motivul amânării.

Sursele Crime Moldova au comunicat că Dorin Recean ar fi fost convins de Maia Sandu să aştepte cu demisia cel puţin până la 15 decembrie 2023, ziua când la reuniunea Consiliului European statele membre ale UE urmează să voteze decizia finală privind începerea negocierilor cu Republica Moldova în privinţa aderării ţării noastre la Uniunea Europeană.

Cât priveşte motivele care l-au făcut pe Recean să renunţe la funcţia de premier, sursele noastre prezintă informaţii diferite.

Unii spun că Dorin Recean s-ar fi supărat după ce nu i-a fost acceptată iniţiativa de a-i demite pe miniştrii Andrei Spînu şi Anatolie Usatî, care i-ar fi ignorat ordinele de a se implica în lichidarea consecinţelor calamităţii naturale de săptămâna trecută, în care doi soţi şi-au pierdut viaţa.

Alţii spun că premierul s-ar fi supărat după ce a fost refuzată candidatura cumnatului său pentru funcţia de şef al Poliţiei de Frontieră, devenită vacantă după demisia lui Rosian Vasiloi.

În culise puterii se vehiculează că Dorin Recean ar putea fi înlocuit cu omul de afaceri Vasile Tofan.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu