Camera lui Matasaru

VIDEO// Fostul adjunct al procurorului general, Ruslan Popov, luptă pentru averea sa

deepin screenshot select area 20230419193139
Avatar for Julieta Savitchi

La aproape doi ani de când a fost săltat de către procurorii anticorupţie care-l bănuiau de îmbogăţire ilicită, Ruslan Popov, fost procuror general adjunct, a venit la Curtea de Apel Chişinău să-şi recupereze bunurile puse sub sechestru.

Fostul om al legii a acţionat în judecată Centrul Național Anticorupție RM şi Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI).

Prima şedinţă a început însă cu stângul pentru fostul procuror. Când a venit în instanţă nu a găsit nici urmă de complet în sala de judecată unde urma să aibă loc şedinţa. Ședința nu a avut loc, în baza Dispozitiei 21 din 05.06.2023. Ce prevede documentul, nu cunoaştem. Nici fostul procuror nu ştia şi a încercat să afle răspunsul la ghişeu, dar fără succes.

deepin screenshot select area 20230922225422

La mai bine de un de când a fost pus pe rol, examinarea dosarului de învinuire de îmbogăţire ilicită a ex-procurorului Ruslan Popov se află la etapa preliminară şi bate pasul pe loc la Judecătoria Chişinău. Deşi în ultimul timp este programată doar câte o şedinţă pe lună, acestea sunt amânate. Motivul amânărilor sunt diferite, însă cel mai frecvent este că cineva se îmbolnăveşte, din inculpaţi sau din completul de judecată.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu