Crimă

VIDEO// Declaraţia şocantă făcută de tatăl biciclistului de 12 ani, mort în urma accidentului de lângă Stăuceni

356796911 267326395911324 6723693590971318991 n
Avatar for Julieta Savitchi

Tatăl lui Valerian, biciclistul de 12 ani ucis de o maşină lângă Stăuceni, consideră că omorul fiului să ar fi fost pus la cale de părinţi invidioşi, ai căror copii nu aveau rezultatele pe care le avea Valerian. Bărbatul a mai comunicat că mai există un dosar penal în care procurorii examinează şi această versiune.

„Mai există o versiune. Cineva a organizat ca Valerian să fie ucis. El avea rezultate foarte bune la ciclism. Avea la activ o medalie de bronz şi una de aur. În această vară urma să participe la mai multe competiţii în diferite ţări din Europa – în România, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Italia etc”, ne-a spus tatăl lui Valerian.

Bărbatul a precizat că această versiune este confirmată şi de colegul lui Valerian, care a povestit că aproape să intre în Stăuceni, a auzit un sunet puternic de motor de parcă cineva ar fi apăsat brusc în acel moment pe accelerator. „A durat o secundă. Copiii se simţeau în siguranţă. Au trecut atâtea maşini pe lângă ei şi au crezut că va trece şi aceasta”, a spus tatăl lui Valerian.

Judecătoria Chişinău l-a condamnat joi, 20 iulie, pe Fiodor Doicov, șoferul care a spulberat pe șosea doi bicicliști minori, la Stăuceni, provocând decesul unuia dintre ei, la 6 ani de închisoare, cu executare în penitenciar de tip deschis. Care presupune un regim mai blând de detenţie.

Decizia i-a indignat pe părinţii victimei. „Nu văd corectă, aș pleda pentru modelul unei închisori de tip închis. Și bineînțeles că nu sunt de acord cu termenul. 6 ani pentru viața unui om, de copil, care voia să devină campion mondial, să meargă înainte. S-a antrenat ani la rând. Avea toată viața înainte și o simt ca o batjocură față de noi, părinții și față de întreaga societate. Sunt mulți ca și mine”, a spus tatăl lui Valerian.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu