Integritate

Trei miniştri dintr-o mahala

raminmazur 0891
Avatar for Julieta Savitchi

După revenirea lui Andrei Spânu în funcţia de ministru al Infrastructurii şi numirea genistului militar Adrian Efros la şefia Ministerului de Interne, satul Ratuş din raionul Criuleni a devenit un „generator” de miniştri pentru Guvernul Dorin Recean.

Ambii miniştri sunt originari din satul Ratuş, au crescut într-o mahala şi au copilărit împreună. Surse din anturajul celor doi susţin că cei doi se mai întâlnesc şi acum.

Amintim că şi Alexei Buzu, ministru al Protecţiei Sociale, Muncii şi Familiei, tot este din satul Ratuş, prieten de copilărie şi cumătru cu Andrei Spânu, fapt recunoscut de ultimul.

Amintim că desemnarea celor trei miniştri în Guvernul Recean în locul celora care şi-au dat demisia săptămâna trecută a fost ţinută în secret, iar numele lor a fost făut public cu câteva minute înainte ca să depună jurământul.

Numirea lui Adrian Efros a fost o surpriză pentru mai mulţi. Până în ultimul moment s-a vehiculat că la şefia Ministerului de Interne va fi numit Viorel Cernăuţeanu, şeful Inspectoratului General de Poliţie.

Sursele noastre susţin că motivul pentru care lista candidaţilor nu a fost făcută publică ţine de numele lui Spînu, care a fost criticat în presa de peste Prut pentru contractul semnat cu Gazpromul rusesc privind livrarea gazelor naturale.

Începând cu luna februarie, Andrei Spânu a deţinut funcţia de şef al cabinetului preşedintei Maia Sandu. Şefa statului i-a luat în repetate rânduri apărarea lui Andrei Spânu atunci când a fost supus criticilor.

Maia Sandu nu a ezitat să-l laude pe Spânu nici la ceremonia de investire în funcţia de ministru: „Nu am rămas nici fără gaze, nici fără energie electrică și, pentru prima dată în 30 de ani, am reușit să diversificăm asigurarea țării cu gaze naturale, nu mai depindem de Moscova și aici este meritul tău, Andrei”.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu