Corupție

De ce a urcat Dumitru Stropşa cu maşina pe scările Primăriei din Hânceşti

cz 64abbeeec47256.80915087
Avatar for Julieta Savitchi

Dumitru Stropşa, funcţionarul care a urcat luni dimineaţă cu maşina pe scările Primăriei de la Hânceşti declară că a protestat astfel faţă de nelegiuirile care se fac de „mafia” cărnii din localitate, din care fac parte afaceristul Ivan Ududovici, cumătrul ex-preşedintelui Igor Dodon, şi Vasile Botnari, primarul de Hânceşti.

Stropşa a declarat că a lucrat medic veterinar în Hâbceşti, iar Ududovici i-a cerut să elibereze certificatetele veterinare „fără să se uite la carne”. Pentru aceasta i-u promis că va fi lăsat să lucreze în continuare şi îi va da maşină de serviciu. Totodată, Ududovici i-a promis că îk va scăpa de puşcărie dacă organele de drept vor afla că el eliberează certificate false.

Bărbatul susţine că a fost hărţuit să demisioneze pentru că nu s-a conformat cerinţelor lui Ududovici, dar a reuşit să se angajeze la Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA).

„Carnea cu cerificate false ajungea şi la grădiniţe. Domnul primar ştia despre aceasta. El a sărit azi la mine la bătaie. Este foarte greu fără maşină, trebuie să cheltui din contul propriu. Tot salariul pe care îl primesc îl cheltui pentru benzină şi piese de schimb”, a spus Stropşa.

Deşi autorităţile susţin că protestatarul a recurs la acest gest pentru a obţine maşină de serviciu, din imaginile video postate pe reţelele de socializare se vede cum acesta înjură furios şi acuză autorităţile locale de corupţie. „Să întoarcă toţi banii pe care i-au furat… Voi ce, mă vă bateţi joc de mine? E destul cât au furat oraşul acesta”, declară protestatarul.

Iniţial, poliţiştii au crezut că bărbatul este în stare de ebrietate şi i-au cerut să treacă testul la alcolemie, rezultatul fiind negativ.

Imaginile cu automobilul pe scările Primăriei din Hânceşti au fost publicate şi pe pagina instituției, care a declarat că a solicitat oamenilor legii să întreprindă măsuri în conformitate cu legislația.

Stropșa Dumitru, locuitor al satului Pereni și angajat al ANSA a urcat astăzi pe scările Primăriei, pentru a protesta. În cadrul protestului domnul a solicitat mașină de serviciu pentru instituția în care activează-Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor”, au anunțat reprezentanții Primăriei.

„Vesel la noi…”, a scris şi primarul de Hânceşti, Vasile Botnari , pe pagina sa de Facebook.

Edilul din Hînceşti a spus că nu prea înţelege de ce Dumitru Stropşa a venit să protesteze la Primăria Hânceşti. „Dumnealui nu este locuitor al oraşului, iar ANSA este o agenţie guvernamentală. Are pretenţia ca eu să-i rezolv problema la nivelul de conducere a ţării, să i se repartizeze maşină de serviciu. Fiind disperat, a recurs la acest gest. Era şi poliţia de faţă”, a precizat Vasile Botnari. Pe de altă parte, directorul-adjunct al ANSA, Alexandru Manciu, a declarat că Dumitru Stropşa se află la prima zi de muncă în cadrul agenţiei şi nu a solicitat încă automobil de serviciu. „Astăzi este prima zi de serviciu a dumnealui. Acest mijloc de transport care era parcaat pe scările Primăriei din Hânceşti nu este al ANSA. Până la acest moment, în adresa instituţiei noastre nu a venit nicio solicitare de la angajatul respectiv”, a precizat Manciu.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu