Sesizările cititorilor

VIDEO// Când consilierii reprezintă doar o maşină de vot

354466549 305335278592844 4291923809585348160 n
Avatar for Julieta Savitchi

Cel puţin 70 de gospodării din satul Porumbeni, raionul Criuleni, riscă să rămână fără apă potabilă. Riscul a apărut după ce Primăria a vândul unui aggent economic doi ari de teren de lângă fântâna artiziană, construită din banii oferiţi de Guvernul SUA.

Agentul economic a început deja să pregătească terenul pentru construcţie. Terenul se află la marginea traseului Chişinău – Bălţi, în apropiere fiind un lanţ de construcţii comerciale, şi este preţuit la greu. Cei doi ar au fost vânduţi cu 950.000 de lei.

Apariţia unei construcţii lângă fântâna artiziană pune semnul întrebării prelungirea autorizaţiei sanitare pentru folosirea fântânii. Normele sanitare prevăd că pe un perimetru de 30 de metri de la fântână să nu se afle nicio construcţie.

Locuitorii din Porumbeni spun că au încercat să vorbească cu primarul Vasile Gârbea, dar acesta refuză să discute cu ei la acest subiect.

Consiliera locală, Natalia Efros, a recunoscut că votat pentru vinderea terenului respectiv, dar nu a ştiut pentru ce votează. „Este inginerul cadastral care efectuează anumite măsurări, primarul, care știu despre ce anume este vorba. Noi ne adunăm o dată în lună şi votăm practic la galop. Acum îmi dau seama că am fost folosiţi ca o maşină de vot. Toată procedura, la prima vedere, a fost legală. Dar iată că s-a ajuns la situaţia când sunt afectate direct interesele oamenilor”, a declarat Natalia Efros.

Am încercat să vorbim cu primarul Vasile Gârbea, dar edilul nu ne-a răspuns la telefon.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu