Drepturile omului

VIDEO// Strigăt de disperare dintr-o închisoare din Tiraspol: „M-au răpit miliţienii transnistreni împreună cu poliţiştii moldoveni”

deepin screenshot select area 20230701004530
Avatar for Julieta Savitchi

Ion Bulimaga, 59 de ani, originar din satul Sineşti, raionul Unghenia fost condamnat în luna ianuarie anul curent la 11 ani de închisoare de către o instanţă ilegală din regiunea transnistreană.

Bulimaga pledează nevinovat şi susţine că i s-a întins o cursă pentru a fi deposedat de afacerea din agricultură pe care o avea în stânga Nistrului.

Deţinutul susţine că a fost răpit de pe o stradă din Chişinău de miliţienii transnistreni, ajutaţi de poliţiştii moldoveni, care l-au dus în Transnistria, unde a fost torturat pentru a recunoaşte lucruri pe ca care nu le-a făcut.

Fiind încarcerat în Transnistria, Ion Bulimaga a fost condamnat în lipsă de către Judecătoria Chişinău, apoi şi de Curtea de Apel, la 3 ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Deţinutul spune că i s-a încălcat dreptul la un proces echitabil, neavând posibilitate să se prezinte la şedinţele de judecată sau să discute cu avocatul.

Deţinutul nu are nici posibilitatea să depună plângeri la autorităţile de la Chişinău sau la organizaţiile pentru drepturile omului: „Nicio scrisoare nu poate să iasă de aici”.

Ion Bulimaga a reuşit să ne contacteze pe noi la telefon ca să ne povestească despre calvarul prin care a trecut şi continuă să treacă.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu