Crimă

Cine este şi unde a fost dus atacatorul de la Aeroportul Internaţional Chişinău

atacator rustam ashurov chisinau cautat interpol crima 18847846
Avatar for Julieta Savitchi

Rustam Ashurov, atacatorul în vârstă de 43 de ani, care a ucis vineri seara doi oameni şi l-a rănit pe al treilea, a fost internat în stare gravă la spital. Acesta a fost rănit de poliţişti în timpul reţinerii, refuzând să se predea.

Autorităţile de la Chişinău nu au comunicat spitalul unde a fost internat Ashurov, precizând doar că se află sub pază.

Ion Munteanu, procurorul general al Republicii Moldova a comunicat că a fost intentat un dosar penal pentru atac terorist şi atacatorul riscă detenţie pe viaţă. Totodată, oamenii legii verifică dacă acesta avea vre-un complice.

Ashurov ar fi fost dat în urmărire generală ar fi fost dat în urmărire prin intermediul Interpol, fiind bănuit că a omorât o persoană influentă, dar încă nu era pus la consemn în Republica Moldova. El a ajuns în această seară la Aeroportul din Chişinău cu ruta de avion din Istanbul. Deocamdată nu se ştie scopul sosirii sale şi dacă cunoaşte pe cineva în Republica Moldova.

Viorel Cernăuţeanu, șeful Inspectoratului General de Poliţie a comunicat că atacatorul avea la el paşaport de cetăţean al Tadjikistanului.

Alte surse susţin că acesta ar fi prezentat un paşaport rusesc, poliţistului de frontieră i s-a părut suspect şi i-a interzis accesul pe teritoriul Republicii Moldova. după ce a omorât o persoană influentă, dar încă nu era pus la consemn în Republica Moldova.

Între timp az apărut mai multe imagini video de la locul accidentului. În timp ce poliţistul Sergiu Munteanu îl conducea pe Ashurov în camera sterilă pentru a-l returna, acesta l-a atacat pe omul legii. Din imaginile video, surprinse de camerele de supraveghere, care au fost secretizate, se vede momentul în care, acesta după ce a deposedat polițistul de pistol, a tras inițial în gardian, după care polițistul a încercat să lupte cu el ca să-și ia arma înapoi, însă individul l-a pus la pământ și l-a împușcat în cap.

Ulterior, acesta s-a baricadat, iar poliţişti au deschis focul asupra lui, pentru a-l putea captura.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu