Politic

Penalul Şor răbufneşte. După partid, vrea să-şi facă şi guvernul său „din umbră” la Chişinău

66756
Avatar for Julieta Savitchi

După ce a anunţat că lansează un nou proiect politic care îi va purta numele, fostul deputat Ilan Şor a anunţat că va crea în timpul apropiat un Guvern din umbră de la Chişinău, pe care îl va coordona din Israel. Controversatul politician, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul fraudei bancare, a declarat că scopul „guvernului” său este de a ajuta o serie de industrii să supraveţuiască”.

„Plănuim literalmente, în săptămânile următoare, să instituim un guvern din umbră, așa cum l-am numit, care va ajuta o serie de industrii să supraviețuiască în situația socio-economică actuală. Blocul intenționează să formeze organe de conducere în zilele următoare, acestea vor fi departamente pentru industrii, departamente pentru regiuni”, a declarat fostul deputat într-un interviu pentru postul rus de televiziune Rossia 24.

Ilan Şor a precizat că la blocul politic „Şansă, Obligaţii şi Realizări – Ş.O.R.” urmează să adereze 10 partide, iar două deja au aderat: „Plănuim ca aproximativ 10 partide să se alăture blocului, cu care negocierile sunt deja în desfășurare astăzi și care doresc să devină membre ale acestui bloc”,

Fugarul din Israel a adăugat că noua sa formaţiune nu va avea un preşedinte, ci doar un coordonator, care va fi chiar el. „Am decis că blocul nu va avea cap, va fi un coordonator, pentru că, în primul rând, coordonarea acțiunilor, luarea deciziilor este importantă astăzi”, a argumentat Şor.

Amintim că săptămâna trecută Curtea Constituţională a decis scoaterea în ilegalitate a Partidului Şor. Atât Ilan Şor, cât şi persoanele din anturajul său, au fost incluse în listele de sancţiuni ale SUA , Uniunii Europene.

Ilan Şor este susţinut puternic de Federaţia Rusă, acesta şi susţinătorii săi promovând o politică agresivă pro-rusă şi antieuropeană.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu