Crimă

Patru moldoveni, condamnaţi la ani grei de închisoare pentru complicitate la asasinarea unui miliardar rus

methode times prod web bin 70615b78 f6c6 11eb a2a3 afea84050239
Avatar for Julieta Savitchi

Patru cetăţeni ai Republicii Moldova au fost condamnaţi la ani grei de închisoare de către o instanţă din Moscova pentru complicitate la asasinarea, în 2020, lui Vladimir Marugov, proprietarul reţelei de măcelării „Imperiul cărnii”. Cei patru moldoveni au făcut parte din grupul criminal organizat condus de Alexandr Mavridi,

Astfel, presupuşii complici a lui Mavridi din Republica Moldova au fost condamnaţi: Alexandru Butnaru – 11,5 ani, Denis Grozavu – 6,5 ani, Nikolae Tetera – 6,5 ani, Ion Turcan – 7,5 ani. Ei îşi vor ispăşi pedeapsa în colonii cu regim sever.

Instanța i-a mai condamnat şi pe ruşii Pașa Ahmedov la 13 ani de închisoare şi pe Konstantin Barsky, la opt ani

Alexandru Mavridi a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. De asemenea, instanța a satisfăcut parțial pretențiile civile ale mamei și soției de drept a lui Marugov. Instanţa a decis ca Mavridi sî-i achite 1,5 milioane de ruble, 1,2 milioane, copiilor lui Marugov, iar 2 milioane – mamei victimei.

După cum reiese din materialele cazului, uciderea omului de afaceri s-a datorat divorțului său de soția Tatiana. Mavridi avea o simpatie personală pentru Tatiana şi a decis să-l lichideze pe Marugov, astfel încât conflictul de proprietate dintre soți să fie rezolvat în favoarea Tatianei.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu