Social

VIDEO// După ce ne-au reproşat că nu le-am dat dreptul la replică, au refuzat să vorbească şi ne-au ameninţat

deepin screenshot select area 20230616212556
Avatar for Julieta Savitchi

După ce Direcția generală asistență medicală și socială (DGAMS) a Primăriei Chişinău ne-a reproşat că nu am solicitat opinia administrației Centrului de plasament temporar pentru refugiați ,,Patria” din sectorul Râșcani când am publicat declaraţia unei beneficiare, am încercat să reparăm greşeala imputată.

Echipa noastră a mers la Centru pentru a obţine o declaraţie de la administraţie, însă Ana Busuioc, administratoarea Centrului, a refuzat să vorbească şi a spus doar că refugiata din Ucraina care s-a plâns în faţa camerei face parte dintr-o familie problematică.

Mai mult, Ana Busuioc s-a arătat indignată că este filmată şi ne-a ameninţat cu poliţia.

În scurt timp, în faţa Centrului de plasament s-a oprit o maşină a firmei de pază „Bercut”, la volanul căreea se afla Pavel, despre care beneficiarii Centrului ni s-au plâns că îi ameninţă şi le face percheziţii. După un scurt schimb de replici, Pavel a plecat.

De pe reţelele de socializare, am aflat că tânărul se numeşte Pavel Munteanu şi se află într-o relaţie cu Ana Busuioc.

354247964 2890154411115202 4987557738909167158 n

O refugiată din Ucraina a lansat acuzaţii dure în adresa Centrului de plasament temporar pentru refugiați, făcute publice de portalul nostru în articolul ,,Mai rău ca înainte. O ucraineancă de la Centrul pentru refugiați se plânge că este persecutată pentru dezvăluirile făcute anterior”.

Direcția generală asistență medicală și socială (DGAMS) a Primăriei Chişinău, condusă de Boris Gîlca, bănuit în dosarul delapidării fondurilor destinate refugiaţilor ucraineni, a respins acuzaţiile, acuzându-ne de defăimare.

După ce am încercat să obţinem o declaraţie de la Ana Busuioc, beneficiarii Centrului ni s-au plâns din nou, la telefon, că au fost ameninţaţi.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu