Corupție

DOC// Consecinţele scandalului de la Procuratura Anticorupţie: Şeful Agenţiei Proprietăţii Publice şi-a dat demisia. Ce a scris Alexandru Musteaţă despre procurorul Plevan

cz 648b160071a6f2.41187431
Avatar for Julieta Savitchi

Şeful Agenţiei Proprietăţii Publice (APP), Alexandru Musteaţă şi-a dat demisia, joi, 15 iunie . Demisia lui Musteaţă a fost anunţată la scurt timp după ce a fost făcută publică o înregistrare de la şedinţa scandaloasă din 6 iunie de la Procuratura Anticorupţie, la care şefa instituţiei, Veronica Dragalin, l-a acuzat pe şeful de la APP că l-a calomniat pe adjunctul său, procurorul Vasile Plevan, pe care ea îl consideră integru, şi le-a cerut subalternilor săi să urmărească activitatea lui Musteaţă.

Prim-ministrul Dorin Recean a confirmat public că Musteaţă pleacă de la şefia APP, dar a infirmat că demisia acestuia ar avea tangenţe cu acuzaţiile aduse de Dragalin. Dumnealui consideră că nu va putea să facă față noii reorganizări în cadrul APP-ului. El, înainte să apară o eventuală neînțelegere, a scris cerere și va pleca”, a explicat premierul.

În spaţiul public a apărut înregistrarea discursului Veronicăi Dragalin de la şedinţa den 6 iunie. După ce şi-a ameninţat subalternii că le va pune cătuşele în prezenţa soţiilor, soţilor şi copiilor, Veronica Dragalin a venit în apărarea locţiitorului său, Vasile Plevan. Șefa Procuraturii Anticorupție a vorbit despre o scrisoare primită de la Alexandru Musteaţă, în care acesta îl acuza pe Plevan de muşamalizarea unui dosar de corupţie. „L-am chemat la mine în oficiu. După ce am vorbit jumătate de oră, și-a cerut scuze, vroia să-și ceară personal scuze de la Vasile Plevan. I-am spus să-și găsească un avocat. Vreau voi cu toții să atrageți atenția la ce se va întâmpla cu acest om mai departe, pentru ceea ce a făcut, unde o să ajungă Alexandru Musteață de la APP. Pe Telegram deja au apărut informații că el urmează să fie dat afară”, a spus șefa PA la ședință, înregistrarea căreia a fost scursă în mediul online.

În scrisoarea semnată la data de 25 mai de către Alexandru Musteaţă, se arată că APP a identificat mai multe terenuri din intravilanul localităţii Stăuceni, acaparate ilegal de diferiţi afaceriţi, prin scheme de corupţie. Autorul denunţului a precizat că APP s-a adresat anterior la Procuratura Anticorupţie, iar procurorul Vasile Plevan a emis o ordonană prin care a refuzat începerea urmăririi penale. Ulterior, această ordonanţă a fost folosită de reclamaţii în procesele civile pornite de către APP pentru recuperarea terenurilor.

În particular, Agenţia Proprietăţii Publice s-a confruntat cu impedimentul generat prin soluţia dată de procurorul Vasile Plevan, din cadrul Procuraturii Anticorupţie, care fiind sesizat cu solicitarea examinării legalităţii unor factori de decizie din cadrul Primăriei Stăuceni cu referire la eliberarea actelor permisive contrar modului şi ordinei stabilite, prin soluţia dată prin Ordonanţa din 17.04.2020 pe marginea materialelor procesului penal Nr. 20190360557, efectiv a acoperit ilegalităţile elucidate, refuzând începerea urmăririi penale necesare întru elucidarea tuturor circumstanţelor cazului. În acest sens este de menţionat faptul că la examinarea materialelor procesului penal Nr. 20190360557 Procurorul Vasile Plevan NU a audiat reprezentanţii Agenţiei Proprietăţii Publice căreia terenul cu numărul cadastral 3153204.004 i-a fost transmis în administrare prin Hotărârea Guvernului Nr.161/2019”, se menţionează în scrisoarea semnată de Alexandru Musteaţă.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu