Integritate

DOC// CNA a pornit un dosar contravenţional pentru abuz în serviciu unei inspectoare din Inspecţia Procurorilor. Care este motivul

5e78d1c857dd2
Avatar for Julieta Savitchi

Centrul Naţional Anticorupţie a pornit un dosar contravenţional pentru abuz în serviciu pe numele inspectoarei Natalia Cernous de la Inspecţia Procurorilor pentru că a refuzat să investigheze câţiva procurori suspectaţi de abateri disciplinare. Dosarul a fost intentat în baza unei sesizări a membrului Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), Andrei Cebotari.

Membrul CSP a solicitat Ispecţiei Procurorilor să învestighize câţiva procurori care au tras pe linie moartă dosarele penale aflate în gestiunea lor, după ce au luat mită de mii de euro. Andrei Cebotari a făcut referinţă la cauze penale concrete şi a precizat şi sumele pe care oamenii legii le-ar fi acceptat pentru a muşamaliza dosarele. De exemplu, un procuror s-ar fi ales cu 5 mii de euro pentru a tergiversa urmărirea penală într-un dosar pentru trafic de droguri.

Sesizarea lui Cebotari i-a fost repartizată Nataliei Cernous. Inspectoarea a refuzat însă să o examineze, motivând că, deşi era semnată electronic de Andrei Cebotari, a fost trimisă de pe un email cu alt nume. Inspectoarea a invocat că sesizarea membrului CSP era anonimă.

Din august 2016, Natalia Cernous este inspectoare în Inspecţia Procurorilor, fiind remunerată cu 24.267 de lei pe lună. Cernous primeşte o pensie c, de 6.817 pe lună. Astfek, , inspectoarea are un venit lunar de puţin paste 31 de mii de lei.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu