Politic

După blagoslovire la Ilan Şor. Proaspăta guvernatoare a Găgăuziei, înainte de inaugurare, i-a făcut o vizită şefului de partid

299295580 7880582528681313 6239714083280174106 n
Avatar for Julieta Savitchi

După ce s-a văzut cu mandatul validat de către instanţa de la Comrat, Evghenia Guţul, proaspăta guvernatoare a Găgăuziei, câştigătoare a unui scrutin marcat de scadaluri de corupţie, i-a făcut o vizită şefului său de partid, fugarului condamnat la 15 ani de închisoare, Ilan Şor.

Despre vizita tinerei guvernatoare în Israel a anunţat pe reţelele de socializare însăşi Ilan Şor. Fostul deputat a scris că Evghenia Guţul a venit la el, înainte de a fi inaugurată, ca să discute despre realizarea promisiunilor electorale.

„Am avut o întâlnire cu bașcanul ales al Găgăuziei, Evghenia Guțul. Am fost informat despre situația social-economică gravă din UTA Găgăuzia și speranțele mari ale cetățenilor pe care și le-au pus în echipa Partidului „ȘOR”. Evghenia Guțul ne-a rugat să identificăm soluții cât mai rapide, pentru a realiza promisiunile electorale privind majorarea salariilor angajaților în sfera bugetară, dar și a pensiilor. Chiar dacă în programul electoral al Evgheniei Guțul se menționa despre realizarea acestei promisiuni în primii doi ani de mandat, promit să găsim soluții astfel încât, din 1 septembrie, să majorăm salariile bugetarilor și pensiile din Găgăuzia. Promisiunile noastre nu sunt vorbe goale, ci acțiuni pe care le vom întreprinde pentru a face viața oamenilor mai bună”, a declarat Ilan Şor.

Evghenia Guţul nu a făcut publică deplasarea sa.

Amintim că în campania electorală pentru funcţia de başcan al autonomiei găgăuze, Partidul Şor a promis alegătorilor construcţia unui aeroport internaţional la Comrat, îndemnizaţii de 1000 de euro la naşterea copiilor şi îndemnizaţii de 800 de euro pentru persoanele social vulnerabile.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu