Dosarul penal privind concesionarea Aeroportului Internaţional a fost repartizat aleatoriu magistratei Djeta Chistol de la Judecătoria Chişinău. Judecătoarea a fost de mai multe ori în atenţia presei din cauza deciziilor luate sau a modului de gestionare a dosarelor.
În gestiunea Djetei Chistol se află, din 2019, dosarul penal intentat pentru spălare de bani pe numele fostului premier Vlad Filat. Examinarea dosarului bate pasul pe loc, mai mult de jumătate din şedinţe fiind amânate.
Tot în gestiunea Djetei Chistol se află şi dosarul penal pentru fals în declaraţii, intentat fostului procuror general adjunct, Igor Popa. La solicitarea părţii apărării, magistrata a dispus ca şedinţele să se desfăşoare cu uşile închise pentru ca să nu aibă acces jurnaliştii şi l-a înlăturat din proces pe procurorul Petru Iarmaliuc, cel care a condus urmărirea penală pe cauza respectivă. La 15 luni de la începutul examinării dosarului Igor Popa, magistrata nu a reuşit să finalizeze şedinţa preliminară.
În 2012, Djeta Chistol a luat anti-premiul Cârlanul de aur de la Jurnal TV, după ce a constatat într-o decizie că o maşină se deplasa pe 3 străzi în același timp. Aceasta și-a motivat eroarea că are mult de lucru și se mai strecoară uneori și greșeli din cauza oboselii. Colegiul Disciplinar al Consiliului Superior al Magistraturii a analizat cazul şi magistrata a fost avertizată ca să fie mai atentă.
CSM a scos-o basma curată pe Djeta Chistol şi atunci când dintr-un dosar în care un bărbat a fost condamnat la 8 ani de închisoare au dispărut 8 din cele 10 CD-uri cu şedinţe de judecată. Bărbatul a scăpat din închisoare după ce Curtea Supremă de Justiţie a trimis dosarul la rejudecare.
În 2016, în gestiunea Djetei Chistol a ajuns renumitul Dosar al Diasporei, în care moldovenii din afara ţării s-au plâns că le-a fost încălcat dreptul la vot la agerile prezidenţiale. La 13 noiembrie 2016, peste hotare au votat 138.720 de alegători. În cel puțin 14 secții de votare din diasporă numărul maxim de trei mii de buletine de vot a fost epuizat.
Ex-premierul Iurie Leancă, alături de ex-ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, fostul director al Agenției Proprietății Publice, Tudor Copaci, fostul director general interimar al ÎS Aeroportul Internațional Chișinău, actualul deputat din partea Partidului Şor, Petru Jardan, vor compărea pe banca acuzaţilor în dosarul concesionării Aeroportului Internaţional Chişinău.
În dosarul respectiv mai sunt învinuiţi fostul director adjunct al Agenției Proprietății Publice, Angela Susanu, fostul șef adjunct de direcție din cadrul Agenției Proprietății Publice, Maria Șendilă, fostul director financiar al ÎS Aeroportul Internațional Chișinău, Alexandru Ciutac, șefa Serviciului analiză economică al ÎS Aeroportul internațional Chișinău, Alla Țubari.
Prejudiciul adus statului în urma concesionării aeroportului este de peste 392 de milioane de lei. Veronica Dragalin susţine că în privința celor 8 învinuiți există probe incontestabile și 20 de martori care vor fi audiați.
Niciunul din învinuiţi nu şi-a recunoscut vina.