Corupție

Descinderile de la Boris Gîlca: ar fi cumpărat mobilă şi tehnică de uz casnic din banii destinaţi refugiaţilor

534f4daa6d75.39840982
Avatar for Julieta Savitchi

Şeful Direcţiei sănătate a Primăriei Chişinău, Boris Gîlca, este bănuit de delapidarea fondurilor destinate refugiaţilor din Ucraina. Acesta ar fi procurat mobilier şi tehnică de uz casnic, o parte din care ar fi ajuns la sediul Mişcării Alternativa Naţională (MAN), formaţiune politică fondată de primarul de Chişinău, Ion Ceban.

Surse din cadrul Procuraturii Anticorupţie ne-au comunicat că la în urma percheziţiilor la domiciliul lui Gîlca au fost descoperite mai multe electrocasnice, în special maşini de spălat, care ar fi fost cumpărate din reţeaua de magazine „Bomba” din fondurile destinate refugiaţilor ucraineni.

Sursele noastre au precizat că instanţa a autorizat şi percheziţiile la sediul MAN, însă Procuratura Anticorupţie ar fi renunţat pe ultima sută de metri, pentru a nu fi acuzată de intentarea dosarelor pe criterii politice.

Descinderile au avut loc chiar în ziua în care începe Forumul Social Urban Chișinău, la care urma să ţină o alocaţiune şi Boris Gîlca. De la tribuna forului, Ion Ceban a intervenit în susţinerea şefului de la Direcţia sănătate, acuzând guvernarea de hărţuială pe criterii politice cu implicarea instituţiilor statului.

În replică, Partidul Acțiune și Solidaritate a calificat acuzațiile primarului, Ion Ceban, drept „pur politice și de victimizare”. „Este deranjat că nu poate mânca liniștit la restaurantul de pe acoperișul unui hotel de lux din capitală”, a scris PAS într-un comunicat.

Echipa Crime Moldova a fost sesizată anterior de un angajat al Ambasadei SUA la Chişinău ca să investigheze delapidarea ajutoarelor destinate refugiaţilor din Ucraina. Americanul ne-a spus că în schemă ar fi implicaţi funcţionari de rang înalt de la Primăria Chişinău, acoperiţi de reprezentanţi ai Poliţiei.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu