Politic

Fără cadouri de ziua de naştere. Marina Tauber, trimisă în arest la domiciliu

frtitlu 1683041657yy7vedf
Avatar for Julieta Savitchi

Deputata Partidului Şor, Marina Tauber, reţinută luni, 1 mai, pe Aeroportul Internaţional Chişinău, înainte de a pleca în Israel, a fost plasată, marţi seara, în arest la domiciliu pentru următoarele 20 de zile. Decizia este cu drept de atac în Curtea de Apel Chişinău.

Şefa Procuraturii Anticorupţie, Veronica Dragalin, a declarat într-o conferinţă de presă, cu puţin timp înainte să se pronunţe judecătorul de instrucţie, că fruntaşa Partidului Şor a încălcat anterior regulile de aflare în arest la domiciu, comunicând la telefon şi organizând chiar şi protestele anti-guvernamentale din centrul capitalei. Dragalin a precizat că Tauber şi-a cumpărat bilet la avion la două zile după ce a fost anunţată că procurorii vor cere în privinţa ei schimbarea măsurii preventive.

„Documentele obținute după investigație confirmă că biletele procurate pentru zborul de luni au fost cumpărate duminică, deci la două zile după ce a fost anunțată că procurorii solicită să fie înlocuită măsura preventivă cu arest preventiv și de asta Procuratura Anticorupție a considerat necesar să fie reținută Marina Tauber”, a spus șefa PA, Veronica Dragalin.

Marina Tauber a calificat decizia Judecătoriei Chişinău drept „o ilegalitate”.

Înainte de a fi reţinută, Marina Tauber a transmis live un mesaj video de la intrarea în aeroport. Deputata, învinuită în dosarul finanţării ilegale a Partidului Şor, a anunţat că se simte bine pentru că este ziua ei de naştere şi a fost felicitată de multă lume pe parcursul nopţii. Un alt motiv de bucurie pentru vicepreşedinta Patidului Şor este că reprezentanta formaţiunii a luat cele mai multe sufragii la scrutinul de duminică când găgăuzii şi-au ales başkanul.

Marina Tauber anunţat că pleacă în Israel penru un control medical, cunoaşte că vor să o aresteze din nou şi a promis să le „mulţumească” pentru aceasta în timpul apropiat procurorilor şi preşedintei Maia Sandu.

Precizăm că, în luna februarie a anului curent, Curtea de Apel Chişinău a anulat controlul judiciar pentru Tauber, aceasta primind undă verde pentru călătoriile din afara ţării.Deputata Partidului Şor, Marina Tauber, a fost reţinută luni, 1 mai, pe Aeroportul Internaţional Chişinău, înainte de a pleca în Israel. Procuratura Anticorupţie a anunţat că la baza reținerii a stat ordonanța procurorului din Procuratura Anticorupție, emisă tot astăzi, „pe motiv că învinuita a încălcat condițiile prevăzute de măsurile preventive aplicate în privința ei”.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu