Drepturile omului

DOC// Uniunea Avocaţilor încearcă să se spele pe mâini. A suspendat examinarea plângerii în privinţa unui apărător

deepin screenshot select area 20230422132724
Avatar for Julieta Savitchi

Comisia de Etică şi Disciplină a Uniunii Avocaţilor din Moldova (UAM) a suspendat examinarea plângerii pe numele avocatului Sergiu Viţu, depusă de un cuplu de moldoveni că i-au plătit 20.000 de mii de lei, dar nu şi-a onorat obligaţiunile contractuale.

Motivul suspendării este că Viţu este cercetat penal în aceeaşi speţă, în baza plângerii depuse, la fel, de soţii Alina şi Eugeniu Bulimaga. „Reieșind din faptul că, la DP al IGP al RM împreună cu Procuratura mun. Chișinău, oficiul Principal, este pornită o cauză penală pe numele avocatului Sergiu Vițu în baza plângerii depuse de petiționari, Comisia pentru Etică și Disciplină la 18.04.2023 a dispus suspendarea procedurii administrative până la emiterea hotărârii definitive asupra cauzei penale”, se arată în scrisoarea Comisiei către soţii Bulimaga.

Eugeniu Bulmaga s-a arătat indignat de decizia Comisiei de Etică şi Disciplină şi consideră că cineva l-ar ajuta pe Viţu să scape de răspundere, mai ales că este fiul fostului procuror Anatolie Viţu, care acum activează în avocatură.

Anatolie Viţu nu a putut fi contactat la telefon, iar potruvit informaţiei pe care o deţinem, apărătorul ar fi internat în spital.

Amintim că, Eugeniu şi Alina Bulimaga, un cuplu care a muncit mai mulţi ani în afara ţării, au rămas fără banii câştigaţi, fiind înşelaţi de două ori la Chişinău. Mai, întâi au pierdut 797.837 de lei, bani care i-au dat unei firme de construcţie pentru un apartament, apoi încă 20.000 de lei pentru un avocat care nu şi-a onorat obligaţiunile contractuale.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu