Politic

VIDEO// Propaganda rusă, dincolo de orice imaginaţie. Icoane cu chipul lui Putin, trimise pentru rugăciune soldaţilor care luptă în Ucraina

deepin screenshot select area 20230418160257
Avatar for Julieta Savitchi

Icoane cu chipul liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, cu menţiunea „Pentru rugăciune”, au fost trimise în dar soldaţilor trimişi să lupte în Ucraina. Cadourile au fost făcute, cu ocazia sărbătorilor de Paşti, de către partidul Rusia Unită, aflat la guvernare în Federaţia Rusă.

Într-o înregistrare video, postată pe canalele ruseşti anti-război de pe reţelele de socializare, se arată cum doi militari ruşi deschid un colet trimis de către Rusia Unită. Aceştia descoperă în cutie o sticlă de 1,5 l cu agheazmă, câteva pachete mici cu crupe, 3 conserve, pahare de o singură folosinţă şi un set de poze cu icoane, printre care ţi cu chipul lui Vladimir Putin.

Amintim că regimul de la Kremlin a folosit în repetate rânduri religia pentru a justifica răzbpoiul din Ucraina şi a-i convinge să meargă să lupte în ţara vecină, iar Patriarhul Kiril i-a indemnat pe ruşi să meargă să-şi sacrifice viaţa pentru patrie ca să li se ierte păcatele şi să ajungă în rai.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu