Special

De Vinerea Patimilor. Omul care nu m-a lăsat fără bani de Paşti

deepin screenshot select area 20230414142804
Avatar for Julieta Savitchi

Azi mă sună pe Messenger un oarecare Dumitru Boboc. Mă uit mai întâi să văd cine este. Nu-l cunosc, nu l-am văzut niciodată. Nu am reuşit să răspund la apel şi iată că omul insistă cu un mesaj scris: „Bună ziua! Nu aţi pierdut nimic?”. Ce să pierd, dacă nu am ieşit din casă? „Card bancar”, mi-a răspuns omul. Mă duc repede la feciorul meu, care i-am dat cardul să facă nişte cumpărături. Caută băeatul prin buzunare: i-al de unde nu-i!

Vreau să fac o faptă bună. Ce puteţi spune despre card? Dacă nu, îl duc la bancă”, insista necunoscutul pe Messenger. În cele din urmă l-am convins că îmi aparţine anume mie acel card. Şi l-am trimis pe fecior să-l ia.

La card aveam 10.000 de lei, toate economiile mele. Să-i ridice de la bancomat, necunoscutul nu avea cum, că nu ştia codul PIN. Dar iată să facă cumpărături în magazine, până la 500 de lei, putea să o facă. Dar nu a făcut-o. Chiar dacă cardul nu era blocat. I-am zis fiului să-i dea o recompensă, dar a refuzat: „Am făcut din suflet. Se poate şi fără bani să faci un bine. Sărbători fericite!”, spus bărbatul care se numeşte Dumitru Boboc.

Poate că îmi veţi reproşa că e un caz banal despre care nu se merită de scris. Fără ca să-l fi văzut vre-o dată, sunt convinsă că acest om ar fi procedat aşa şi în altă zi, nu anume pentru că azi e Vinerea Mare. Mi-am amintit de necazurile celor care se adresează, de obicei la mine: injustiţie, deposedări de avere, estorcări de bani, abuzuri din partea funcţionarilor, scheme de scoatere a banilor de pe card etc. Şi m-am bucurat din suflet, că sunt printre noi oameni luminoşi, din cei pe care se bazează existenţa umană.

Sărbători luminate tuturor!!!

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

1 comentariu

Lasă un comentariu