Crimă

VIDEO// Copil ucis în accident. Când se va face dreptate lui Marius Donos?

parinti la locul accidentului
Avatar for Julieta Savitchi

Marius Donos, un adolescent de 14 ani din satul Chiştelniţa raionul Teleneşti, a fost ucis într-un teribil accident rutier cu mai bine de două luni în urmă. Prietenul său a scăpat viu, dar s-au ales cu sechele. Părinţii lui Marius, care vin aproape zilnic la locul accidentului, se tem că dosarul ar putea fi muşamalizat şi cei care le-au omorât copilul ar putea scăpa nepedepsiţi.

Oamenii au făcut propria lor investigaţie şi consideră că adevărul, în mare parte, a fost ascuns.

Deşi nu a fost ţinut nicio oră în arest, şoferul care s-ar face vinovat de comiterea accidentului nu a încercat, cel puţin, să-şi ceară iertare de la soţii Donos.

„Să-l creşti până la 14 ani şi să ţi-l ucidă…”, nu-şi poate stăpâni lacrimile tatăl victimei.

Copil ucis în accident. Voia să-şi facă un ban al său

16 martie, zi de sâmbătă. Ca în orice familie de gospodari din satele moldoveneşti, Marius, la vârsta sa, era învăţat să facă treburile pe lângă casă, fiind un ajutor de nădejde al părinţilor. În acea zi a luat căruţa tatălui, ştiind bine să mânuiască calul, şi a plecat împreună cu Marin, bunul său prieten şi coleg de clasă, în satul vecin Scorţeni.

Copil ucis în accident

Marius Donos/ Sursa foto: arhiva familiei

În În Scorţeni locuieşte bunica lui Marius. Femeia l-a rugat să vină să o ajute să facă curăţenie în curte. Ea i-a promis că-i va ceda nişte metal uzat, ca să câştige un ban.

Copiii au vrut să predea metalul la un punct de colectare din Chiştelniţa. Dar era sâmbătă seară şi nu au găsit pe nimeni acolo. Au lăsat metalul şi au pornit înapoi la Scorţeni, urmând să rămână pe noapte la bunica.

Un BMW a intrat în căruţă

Drumul care duce la Scorţeni a fost renovat nu demult, după standarde moderne. Pe marginea şoselei au fost instalate parapete din metal. Nu lipsec nici indicatoarele, inclusiv pentru restricţii de viteză.

Accidentul a avut loc după o curbă, pe o porţiune de drum unde viteza era limitată la cel mult 50 de km/oră. Impactul a fost atât de puternic, încât unul din copii a fost aruncat peste parapet, la patru metri, în nişte tufari. Marius s-a lovit cu capul de parapet, decedând pe loc.

Căruţa a fost făcută ţăndări. Din înregistrările video făcute de martorii oculari se vâd aşchii din lemn şi din plastic înşirate pe o porţiune de drum de cca 200 de metri. La o margine de carosabil se vede ce a mai rămas din căruţă – osia şi două roţi. Într-o parte stă calul.

Apoi se vede şi automobilul avariat.

Experţii susţin că dacă ar fi fost repectat regimul de viteză, şoferul ar fi reuşit să reacţioneze. Iar dacă nu reuşea, impactul nu era atât de puternic.

„M-au impus să-mi caut maşină să-mi duc copilul la morgă”

Continuarea citiţi AICI

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu