Ion Georgescu, primarul oraşului Mioveni, judeţul Argeş. învinuit de corupere pasivă, a investit bani grei din bugetul public local în proiecte dubioase dintr-un sat din Republica Moldova. S-a întâmplat în timp ce a pus pe brânci întreprinderea publică Servicii Edilitate. Iar părinţii din Mioveni se plâng că nu pot găsi un loc la grădiniţă pentru picii lor.
Milioanele contribuabililor din Mioveni au fost redirecţionate de Georgescu în satul Măgdăceşti, raionul Criuleni. Acolo edilul şi-a găsit o „soră” în persoana primăriţei Liuba Cojocaru. Care, la fel ca ţi el, are probleme de integritate.
Banii Mioveniului, în interesele unei primăriţe de peste Prut
Din banii Mioveniului a fost restaurată o grădiniţă în urma căreia a avut de câştigaat primăriţa de la Măgdăceşti. Iar înainte de a fi reţinut, Ion Georgescu se ambiţiona să finanţeze cu cel puţin jumătate de milon de euro construcţia unui complex sportiv. Reuşind să transfere doar 185.000 de euro.
Georgescu a oferit ajutoare şi bisericii din Măgdăceşti, aflată în subordibnea canonică a Patrriarhiei Ruse. Şi care face tot posibilul pentru a împiedica construcţia bisericii aflate sub egida Mitropoliei Basarabiei de sub jurisdicţia Patriarhiei Române. Biserica servilă Moscovei i-a oferit o mare susţinere Liubei Cojocaru la alegerile locale din anul trecut pentru a obţine un nou mandat. .
Milioanele din Mioveni au fost transmise la Măgdăceşti sub pretextul înfrăţirii celor două localităţi. Locuitorii din Mioveni nu au nimic împotrivă de a-i ajuta pe fraţii de peste Prut. Dar nu înainte de a fi soluţionate problemele localităţii lor. Iar proiectele dubioase în care au fost investiţi banii în localitatea din Republica Moldova ridică semne de întrebare şi suspiciuni că Ion Georgescu ar fi avut interese personale.
,,Înfrăţirea” pusă la cale de un jurnalist controversat, care l-a servit pe comunistul Vladimir Voronin
Înfrăţirea dintre Mioveni şi Măgdăceşti a avut loc în martie 2016, fiind realizată de primarii Ion Georgescu şi Liuba Cojocaru.
Precizăm că satul Măgdăceşti numără 6000 de locuitori, în timp ce Mioveniul, 30.000. De regulă, înfrățirile se fac între unități administrativ-teritoriale de același nivel, cu probleme similare, miza principală fiind absorbția fondurilor europene.
Această relaţie pare să fi fost pregătită de către un prieten de familie a primăriţei de la Măgdăceşti. Este vorba de Mihai Conţiu, un jurnalist din România venit în Republica Moldova la începutul anilor 2000.
Continuarea citiţi AICI