Justiție

Alexandr Stoianoglo rămâne pe banca acuzaţilor. Cine a venit să-l „salveze” pe fostul procuror general. Video

393890955 1106610750709706 1911670971195572210 n
Avatar for Julieta Savitchi

Alexandr Stoianoglo, fostul procuror general achitat cu o lună în urmă pentru învinuirile de depăşire a atribuţiilor de serviciu, continuă să facă naveta la Judecătoria Chişinău. Acesta rămâne inculpat, fiind învinuit de încălcarea inviolabilității vieții personale. Iar parte vătămată este Viorel Morari, fostul şef al Procuraturii Anticorupţie.

Care, la rândul său, este inculpat într-un dosar intentat pentru abuz în serviciu la indicaţia lui Stoianoglo. Iar parte vătămată este Veaceslav Platon, controversatul afacerist care a fost ajutat să scape de 18 ani de închisoare de Stoianoglo. Faptă pentru care fostul şef al Procuraturii Generale este învinuit într-un alt dosar penal că ar fi fost remunerat de Platon cu 10 milioane de euro.

Alexandr Stoianoglo este învinuit că, în calitatea sa de procuror ierarhic superior, folosindu-se de situația de serviciu, a intrat în posesia unor corespondențe private ale fostului procuror-șef al Procuraturii Anticorupție cu alte persoane, obținute din telefonul mobil al lui Morari. Telefonul a fost ridicat de la Viorel Morari în timpul arestării sale, la începutul anului 2020.

Alexandr Stoianoglo aşteaptă sentinţa

Alexandr Stoianoglo aşteaptă sentinţa. Sursa foto: EvZ

Ultimul briefing în calitate de procuror general

La 04 octombrie 2021, ora 11:00, în incinta Procuraturii Generale, Alexandr Stoianoglo a susținut un briefing de presă, în cadrul căruia, „contrar prevederilor legale care consacră dreptul persoanei la secretul corespondenței, la inviolabilitatea vieții private și interzicerea divulgării informației despre viața personală a altei persoane, cu bună-știință, fără a avea consimțământul persoanei vizate, a răspândit informații ocrotite de lege, despre viața personală și profesională, ceea ce constituia secret personal”.

După care, la indicația procurorului general, discursul în formă scrisă a fost plasat pe pagina web oficială a Procuraturii.

Precizăm că dezvăluirile despre corespondenţa personală a lui Viorel Morari au fost făcute de Stoianoglo cu puţin timp înainte de a fi reţinut de mascaţi.

Continuarea AICI

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu