Justiție

VIDEO// Vor ajuta experţii străini să i se facă dreptate lui Marius Borş?

11
Avatar for Julieta Savitchi

Accidentul rutier din 2018 de lângă Bâcioi, care l-a ucis pe Marius Borş în vârstă de 15 ani, ar putea fi investigat de experţi din afara ţării.

Iniţiativa vine din partea avocaţilor familiei Borş, după ce Judecătoria Chişinău a admis demersul apărătorului inculpatului Alexandru Stepanciuc privind efectuarea unei noi expertize, a treia la număr.

Precizăm că, primele două expertize, efectuate încă la etapa urmăririi penale, au arătat că Stepanciuc se deplasa cu viteza de peste o sută de kilometri pe oră, pe un segment de drum unde viteza permisă era de până la 50 de km pe oră.

Stepanciuc susţine că avea cel mult 70 de kilometri pe oră, iar cel care a încălcat regulile este Sergiu Borş, tatăl copilului. Eu eram pe drumul principal. Nu eu eram cel care trebuia să cedeze”, susţine Stepanciuc.

Am scăzut viteza până la vreo cinci km pe oră şi am cotit spre Băcioi. Era linişte, nu se auzea nicio maşină, nu se vedea nicio lumină. Apoi am simţit parcă un şuierat, mai mult nu ţin minte nimic. Când mi-am revenit, am văzut două maşini făcute zob, iar alături corpul neînsuflețit al fiului. Aveam mai multe traume, câteva coaste rupte, dar nu simţeam durerea. Urlam de disperare când mi-am dat seama că copilul meu este mort”, îşi aminteşte Sergiu Borş.

Impactul a fost atât de puternic încât automobilul în care se aflau Sergiu cu Marius s-a rotit de câteva ori şi a zburat la câţiva metri. Lovitura principală a fost dată din partea în care era adolescentul. Automobilul lui Sergiu Borş a fost transformat într-un morman de fiare.

Părinţii lui Marius Borş, dar şi rudele lor, susţin că procesul este tergiversat intenţionat.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu