Special

„Разборчеле” procurorilor sau de ce minte Victoria Furtună

furtuna pa dezvaluiri 900x505 1
Avatar for Julieta Savitchi

Procuroarea anticorupţie Victoria Furtună a declarat vineri într-o conferinţă de presă că a fost informată că i se pregăteşte un dosar penal pentru îmbogăţire ilicită şi că martor va fi nimeni altul decât Anatol Mătăsaru. Iar în urbea de pe Bâc au început s-au răspândit ca pânea caldă zvonurile că iată, Mătăsaru s-a vândut şi el galbenilor. Deşi ambii ne-am expus critic de mai multe ori în privinţa unor acţiuni sau exponenţi ai actualei guvernări.

În acest timp, activistul, prins cu alte activităţi departe de Chişinău, nici nu bănuia de intrigile care i se ţes în capitală.

Da, cu mai mulţi ani în urmă, Mătăsaru a surprins-o pe Victoria Furtună la volanul unui Mercedes. Iar când i-am verificat Declaraţia de avere şi interese personale, am constatat că bolidul era declarat la 10 mii de lei. Ulterior, ştirea a fost preluată de aproape toată presa moldovenească. Iar cei de la ANI chiar se scremuse oleacă, deşi fără rezultat.

Nu înţeleg care o fi logica ca să fie luat Mătăsaru martor într-un dosar pentru îmbogăţire ilicită. Căci, dacă este vorba de Mercedes, aici ar fi mai degrabă vorba de fals în acte publice. Infracţiune pentru care a expirat termenul de prescripţie.

În context, nu pot să nu menţionez că, cu câţiva ani în urmă, Victoria Furtună s-a adresat la mine personal pentru a oferi explicaţii publicului larg despre provenienţa averilor sale. Desigur că nu am refuzat-o. Respectarea dreptului la replică şi libera exprimare sunt principiale pentru mine.

După prima ieşire publică a Victoriei Furtună mai să cred în sinceritatea ei. Am şi eu semne mari de întrebare referitor la ce se petrece în justiţia moldovenească. Mai ales după ce am judecată şi găsită vinovată de Consiliul Superior al Magistraturii, pretins reformat.

Dar, după declaraţia privind Mătăsaru…

Am contactat-o la telefon pe Victoria Furtună. „Am şi eu sursele mele. Şi sunt veridice. Dacă se va demonstra că nu este adevărat, îmi voi cere scuze. Ştiu cum să-mi cer scuze”, ne-a răspuns procuroarea, dând de înţeles că informaţia ar veni de la SIS.

Deşi pare cam alogic ca informaţia să vină de la această instituţie. Mai mult pare a fi lansată din Procuratură, de pe segmentul Stoianoglo-Popov-Platon şi Co.

Scandalul Victoria Furtună miroase a „razborce” între procurori. Iar Anatol nu este omul care să se lase folosit în astfel de reglări de conturi.

Cât despre Alexei Paniş, nu sunt ei omul potrivit care să se expună dacă are sau nu dreptate. Pot doar să spun că îmi pare sincer rău dacă este adevărat. Şi tare nu vreau să fie folosit în „razboarcele” procurorilor.

Dar că în justiţie este un mare-mare bărdac nu mai este secret pentru nimeni.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu