Investigații

Exclusiv. Escrocherie cu mașina ministrului Justiției de la Chișinău (II)

veronica mihailov
Avatar for Julieta Savitchi

Cum arătam în prima parte a acestei anchete, soțul ministrului Justiției, Oleg Moraru, a oferit, printr-o procură,  pentru folosință gratuită, o mașină model Nissan X-Trail, unei persoane fizice.

În realitate, automobilul ar fi fost dat cu chirie, suma încasată fiind de cel puţin 13.000 de euro. Dar veniturile astfel obținute nu apar nici în declaraţia de avere şi interese personale a ministrei, nici în a procuroarei. Acum, cele două funcţionare riscă să fie trase la răspundere pentru fals în declaraţii publice.

Toată afacerea a ieşit la suprafaţă după ce, acuză femeia care a vrut să cumpere automobilul, poliţia a descins abuziv în curtea ei din Chişinău şi a ridicat automobilul pentru plătise să-l cumpere.

Presupusa escrocherie ajunge în Justiție

Dina Roşca a depus o plângere la poliţie că a fost înşelată de Marian Bradu. În scurt timp, procurorii au emis o ordonanţă de neîncepere a urmăririi penale pe motiv că este vorba de un litigiu civil. Oamenii legii nu i-au comunicat petiţionarei decizia luată.

n schimb, Marian Bradu a acţionat-o pe Dina Roşca în instanţa civilă, cu pretenţia că aceasta îi este datoare cu 5.000 de euro pentru închirierea automobilului.

Avocaţii lui Bradu solicită asigurarea acţiunii prin aplicarea sechestrului şi ridicarea mijlocului de transport. Judecătoria Chişinău i-a admis cererea. Curtea de Apel Chişinău a emis, însă, o nouă hotărâre, irevocabilă, prin care nu se admite ridicarea automobilului de la Dina Roşca.

Continuarea investigaţiei, însoţită de documente confirmatoare, citiţi AICI.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu