Justiție

VIDEO// Avocaţii luptă pentru libertatea lui Alexandr Stoianoglo

393890955 1106610750709706 1911670971195572210 n
Avatar for Julieta Savitchi
Deşi a ajuns la final şi au fost programate mai multe şedinţe de judecată, este puţin probabil fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo să-şi afle sentinţa până la sfârşitul anului în dosarul penal în care este învinuit de abuz în serviciu.

După ce la şedinţa trecută procurorul Petru Iarmaliuc a cerut 8 ani de închisoare pentru fostul său şef, avocaţii luptă din răsputeri pentru ca clientul lor să fie eliberat.

Dosarul penal în care fostul procuror general Alexandr Stoianoglo este învinuit de abuz în serviciu a ajuns pe ultima sută de metri. La aproape doi ani după ce a fost pus pe rol la Judecătoria Chișinău, a fost terminată cercetarea judecătorească

Urmează dezbaterile judiciare, apoi inculpaților li se va oferi ultimul cuvânt. După care instanța se va retrage în deliberare.

Alexandr Stoianoglo este învinuit pentru acordarea indemnizaţiei unice de 270.000 de lei fostului şef al Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cazuri Speciale (PCCOCS), Nicolae Chitoroagă, la plecarea din sistem. Chitoroagă nu a avut dreptul la indemnizaţia unică deoarece în perioada respectivă era urmărit penal.

Amintim că, la 26 iunie 2019, Nicolae Chitoroagă a demisionat din funcția de șef al PCCOCS, funcție pe care a deținut-o timp de trei ani, în perioada guvernării lui Vladimir Plahotniuc.Câteva luni mai târziu, la 21 noiembrie 2019, Chitoroagă a fost reţinut pentru 72 de ore, fiind bănuit într-un dosar penal pentru îmbogățire ilicită.

Alexandr Stoianoglo a avut o atitudine critică faţă de reţinerea lui Chitoroagă. Prima declaraţie publică în acest sens a fost făcută în cadrul interviului în calitate de candidat pentru funcţia de procuror general.

Într-o discuţie avută cu fostul şef al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, chiar în prima zi de la desemnare, Stoianoglo i-a cerut socoteală pentru arestarea lui Chitoroagă.

În gestiunea Judecătoriei Chişinău se află încă trei dosare pe numele procurorului general suspendat – violarea corespondenţei private, corupere pasivă şi îmbogăţire ilicită.

Alexandr Stoianoglo pledează nevinovat.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu