Justiție

VIDEO// Marina Tauber s-a zăpăcit. Spune că nu mai înţelege pe ce capete de acuzare a ajuns pe banca acuzaţilor

marina tauber
Avatar for Julieta Savitchi
Mâna dreaptă a lui Ilan Şor la Chişinău, Marina Tauber, a pierdut firul acuzaţiilor. A recunoscut-o în faţa camerei însăşi deputata, fiind surprinsă pe banca acuzaţilor la Judecătoria Chişinău.

Ca să o ajutăm un pic pe deputată, precizăm că este vorba de alegerile locale din 21 noiembrie 2021, atunci când, în calitate de candidat desemnat de Partidul Șor, a încercat să cucerească Bălţiul, dar a fost scoasă din campania electorală pentru nereguli financiare.

 

La şedinţa de judecată din 8 decembrie, procurorul pe caz, Ghenadie Epure, a venit cu un demers în care a solicitart examinarea mai rapidă a dosarului a cărui examinare se află la etapa preliminară.

Marina Tauber şi apărătorii ei s-au arătat indignaţi de solicitarea procurorului. „Dosarul se află în instanţă de câteva luni. Dar procurorii sunt cei care au tergiversat dosarul. Au investigat timp de un an şi jumătate. Iar în acest timp eu am fost ţinută în diferite forme de arest”, ne-a spus deputata.

Marina Tauber a spus că pledează nevinovată şi nu ştie exact de ce este învinuită, pentru că sunt „atâtea capete de acuzaţii care au fost schimbate de mai multe ori în acest an”.

Marina Tauber este învinuită de procurori că, în mod intenționat, acționând la îndemnul unui grup criminal organizat condus de liderul formațiunii, Ilan Șor, ar fi recepționat mijloace bănești de aproape 10 milioane de lei pentru a le investi în fotoliul de primar al oraşului Bălţi. O parte dintre aceste mijloace ar fi fost introduse în formularele de donații.

„Marina Tauber participând în calitate de candidat desemnat de către Partidul Politic „Șor” la funcția de primar al mun. Bălți, în campania electorale din 21 noiembrie 2021, în mod intenționat şi în înțelegere prealabilă cu trezorierul partidului, acționând la îndemnul și în strictă coordonare cu grupul criminal organizat condus de, Ilan Şor, a recepționat de la grupul criminal organizat mijloace bănești în sumă de 9 752 000 lei, din care suma de 740 464,50 lei, a introdus-o fals în formularele de donații din numele a 104 persoane fizice care în realitate nu au donat această sumă de bani, date false pe care le-a înscris în rapoartele privind gestiunea financiară a campanile electorale, prin substituirea, ascunderea identității donatorilor, a volumului mijloacelor acumulate şi utilizate, iar ulterior rapoartele le-a semnat personal și înregistrat la Comisia Electorală Centrală”, potrivit unui comunicat al Procuraturii Anticorupţie.

Pe lângă bugetul folosit pentru campania electorală, Tauber ar fi falsificat raportul privind gestiunea financiară a partidelor politice, ascunzând identitatea donatorilor, a volumului acumulat. Vicepreședinta partidului ar fi utilizat fonduri nedeclarate, neconforme, venite din străinătate. Tot ea ar fi gestionat și mijloacele financiare folosite pentru activitatea și întreținerea partidului.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu