Camera lui Matasaru

VIDEO// Ce mai face fostul deputat transfug, Anatolie Zagorodnîi

zagorodnii
Avatar for Julieta Savitchi
Parchează pe zebră. Fostul deputat Anatolie Zagorodnîi, numit transfug pentru că a emigrat de la o formaţiune politică la alta, a fost surprins cu Mercedesul de lux parcat pe zebră.

S-a întâmplat în faţa supermarketului nr.1 de la intersecţia străzii N.Docuceaev cu şoşeaua Hânceşti. Fostul deputat a parcat de-a lungul zebrei, punând în dificultate circulaţia atât a pietonilor, câ şi a automobilelor, fiind nevoiţi să înconjoare bolidul în timp ce Zagorodnîi se afla la cumpărături.

mercedesul lui zaforodni

„Am încălcat, mă scuzaţi”, ne-a răspuns fostul deputat după ce a ieşit din magazin.

Amintim că Anatolie Zagorodnîi a fost învinuit în dosarul celor 14 deputați comuniști care au trecut la PDM. Dosarul a fost clasat în luna ianuarie a anului curent din lipsă de probe, la câteva luni după decesul fostei deputate Elena Bondarenco, principalul martor al acuzării.

Acum Zagorodnîi încearcă să obţină despăgubiri de la stat. Nu demult el a depus o plângere în instanţa civilă în care solicită „repararea prejudiciului cauzat prin acţiunile ilicite ale organelor de cercetare penală şi de anchetă preliminară, ale procuraturii şi ale instanţelor judecătoreşti”.

În acelaţi timp, Anatolie Zagorodnîi rămâne învinuit într-un alt dosar penal, pornit în februarie 2022, pentru îmbogăţire ilicită. Dosarul se află în gestiunea Procuraturii Anticorupţie. După ce în 2022 Zagorodnîi, de rând cu alţi 4 foşti colegi de partid, a stat câteva luni în arest preventiv, iar dosarul a fost unul de rezonanţă, în acest an pare-se că această cauză a fost trasă pe linie moartă.

Anatolie Zagorodnîi a devenit deputat în 2005, pe listele PCRM. După ce în 2015 a părăsit formațiunea și în 2017 a aderat la PDM, în februarie 2019, a fost numit de Parlament în funcția de Director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC). Acesta și-a depus demisia în septembrie 2021, după venirea la putere a PAS.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

1 comentariu

Lasă un comentariu