Politic

VIDEO//Accident de maşină cu scandal electoral la Nisporeni

deepin screenshot select area 20231117174428
Avatar for Julieta Savitchi
Un accident de maşină în care a fost implicat unul din candidaţii rămaşi în turul doi pentru fotoliul de primar al oraşului Nisporeni a provocat dispute fierbinţi şi acuzaţii dure din partea partidelor de opoziţie. Acestea acuză PAS de muşamalizarea accidentului.

Este vorba despre candidatul PAS, Dan Negel. Aproximativ între orele 1-2 din noaptea de 2 noiembrie, Dan Negel, șef adjunct al Oficiului Teritorial Ungheni, care avea calitatea de șofer, și Agheorghiesei Gheorghe, deputat în Parlamentul RM și candidat la primar în satul Vărzărești, Nisporeni au nimerit în accident cu automobilul WV Touran.

deepin screenshot select area 20231117174322Locul accidentului

Mai multe voci din opoziţie susţin că cei doi ar fi fost în stare de ebrietate. Iar pe reţelele de socializare au apărut imagini cu tractarea maşinii. La fel, au apărut imagini şi de la locul accidentului, unde se văd câteva bucăţi de plastic şi pliante ale PAS.

deepin screenshot select area 20231117162011Maşina lui Dan Negel în timpul tractării

Contracandidatul lui Negel, Vasile Bîtcă, fost ministru şi deputat din PDM, nu a ezitat să aducă acuzaţii în adresa lui Negel şi a guvernării PAS privind accidentul respectiv. „Am văzuit şi eu pe reţele. Candidatul de la PAS a făcut un accident şi a fugit de la faţa locului. Iar poliţia l-a ajutat. Acolo este filmat cum este dusă maşina. Maşina lui este acasă în garaj. Duceţi-vă şi filmaţi”, a declarat Bîtcă.

Am încercat să obţinem o declaraţie de la Dan Negel, însă acesta a refuţat să ne vorbească precizând doar că „sunt nişte miciuni”. „Sunt atât de sătul de toatete minciunile acestea. Chiar nu vreau să mă expun. Eu vreau să mă axes doar pe oameni, cetăţeni şi lucrul care trebuie să-l facem. Ei au făcut aşa tot timpul, au mers cu minciuni, cu bârfe. Mi-au incriminat că l-am dus pe cineva în pădure şi l-am bătut. Chiar nu vreau să comentez”, a spus Dan Negel.

Automobilul se află acum în garajul din gospodăria lui Negel. Fotografiat din drum, doar din spate, pare că automobilul nu este deteriorat.

deepin screenshot select area 20231117174540Maşina lui Dan Negel după accident

O persoană care ne-a solicitat anonimatul, susţine că automobilul a fost accidentat puţin în faţă. „Eu am văzut maşina după accident. Nu este boţită. A fost deteriorat podul de plastic de sub bara de protecţie. La fel, şi cauciucul parcă a fost tăeat. Din câte am înţeles, este vorba de o pană de cauciuc. Din această cauză maşina a nimerit în bordură şi a fost deteriorat podul de plastic”, ne-a spus martorul.

Surse din poliţie ne-au considerat că este vorba de un accident minor, fără victime şi părţi prejudiciate material, din care cauză nu a fost nevoie de intervenţia poliţiei.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu