Crimă

Cum a fost lăsat în funcţie procurorul implicat în accidentul de lângă Bahmut, soldat cu decesul a patru persoane

e0bcdbaff17375cdc079bbc2a0ab2190
Avatar for Julieta Savitchi

Şeful Procuraturii Ungheni, Dumitru Triboi, învinuit în comiterea accidentului de la Bahmut, soldat cu decesul a patru persoane, a scăpat ca prin urechile acului de a fi suspendat din funcţie pe durata desfăşurării anchetei.

Motivul care i-a determinat pe cinci din 10 membri ai Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) să voteze împotriva suspendării din funcţie a lui Triboi este că bărbatul care era pe post de căruţaş consumase alcool.

„Căruţaşul avea în sânge concentraţia de 1,64 g/l concentraţia de alcool. El nu a cedat trecerea. După logica unora reiese că dacă cineva beat criţă a dat peste mine şi a murit eu trebuie să fac puşcărie?”, ne-a declarat un membru CSP care a votat împotriva suspendării din funcţie a lui Triboi.

Un alt motiv a fost că procurorul are doi copii, iar soţia sa are un salariu de doar 6 mii de loi, fapt care nu i-ar fi permis să se descurce singură.

În contextăm precizăm că Dumitru Triboi a raportat în declaraţia de avere pentru anul trecut că soţia sa a avut venituri legale de 232.308, ceea ce constituie 19.358 de lei lunar.

Pe de altă parte, sursele noastre susţin că procurorii PCCOCS ar deţine probe care îl inculpează pe Triboi. „A intrat cu maşina în căruţă, nu a frânat. Impactul a fost atât de mare, că au murit patru persoane. Altele două au fost schilodite. Vă daţi seama că la aşa un impact a fost viteză mare”, ne-a declarat o sursă din Procuratură.

Dumitru Triboi rămâne în funcţie, deşi se află în imposibilitatea de a-şi îndeplini obligaţiunile de serviciu.

„Procurorul se află în arest preventiv și totuși rămâne în funcție. Care este logica? Este o decizie incorectă (…). Dumnealui a comis o infracțiune. Eu consider că trebuie să fie suspendat din funcție până la clarificarea lucrurilor (…). Dacă nu este suspendat din funcție ar ieși că el poate să influențeze cumva. Ceea ce se spune cu siguranță nu cred că corespunde adevărului. Persoanele care se aflau în căruță erau echipate corespunzător regulilor de circulație. Toți aveau (veste reflectorizante, n.red.), inclusiv și persoana care conducea căruța. De ce nu se menționează că dumnealui (procurorul implicat în accident, n.red.) nu a frânat defel? Evident că avea viteză mare (…)”, a declarat avocatul victimelor, Ion Bucur, citat de ZdG.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu