Corupție

Din culisele dosarului celor 4 magistraţi: de ce au fost denunţaţi magistraţii Garabagiu şi Diaconu

justitie 2
Avatar for Julieta Savitchi
Magistraţii Valentina Garabagiu şi Mihail Diaconu, reţinuţi marţi de către procurorii anticorupţie ar fi luat bani pentru a-l scăpa de închisoare pe un bărbat. Aceştia ar fi luat banii, însă nu şi-ar fi onorat promisiunile.

După depunerea denunţului de către avocatul inculpatului, ofiţerii de investigaţie de la CNA au instalat camere de monitorizare în birourile magistraţilor Garabagiu şi Bivol.

Nu cunoaştem de ce era învinuit bărbatul aflat după gratii. Sursele noastre susţin că acesta ar fi de etnie romă, iar faptul că magistraţii au luat banii şi nu l-au pus în libertate ar fi încins spiritele printre rudele sale.

Se vehiculează că cel care a depus denunţul în cazul Garabagiu-Diaconu ar fi avocatul Roman Medeleanu. Solicitat de Crime-Moldova, apărătorul a respins categoric orice implicare a sa în aceste caz. „Este imposibil”, ne-a declarat Medeleanu.

Sursele noastre din Procuratura Anticorupţie ne-au comunicat că Medeleanu a figurat în cauze penale privind traficul de influenţă.

Cât priveşte magistratul Gari Bivol, acesta ar fi încercat să o ajute pe soţia sa, Valentina Harabagiu.

Judecătorul Radu Grecu, care are o reputaţie bună atât printre colegi, cât şi printre justiţiabili, nu are nicio implicare în acest dosar. Grecu a fost luat în vizor de procurorii anticorupţie fiind surprins de camerele ascunse din biroul Valentinei Garabagiu în timp ce ar fi negociat cu magistrata o sentinţă favorabilă pentru un cunoscut de al său, învinuit că a condus maşina fiind în stare de ebrietatw.

Sursele noastre susţin că procurorii ar fi pregătit deja demersurile către judecătorii de instrucţie privind plasarea Valentinei Garabagiu în arest la domiciliu, iar a lui Mihail Diaconu în arest preventiv pentru 30 de zile în izolatorul CNA.

Aceleaşi surse ne-au mai comunicat că Mihail Diaconu şi-ar fi sărbătorit sâmbăta trecută ziua de naştere într-un local select, avându-i printre invitaţi pe mai mulţi colegi din breaslă.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu