Social

DOC/VIDEO// De ce a mințit Ministerul de Interne. Polițista prinsă că fura în magazine, ar avea protectori înalți

antonova
Avatar for Julieta Savitchi
Ministerul de Interne a cunoscut cu cel puțin două luni înainte de apariția aricolului de pe Crime-Moldova că polițista Ludmila Antonova a fost cercetată penal în România, fiind prinsă în flagrant că fura din magazine. Despre aceasta ne-a relatat fostul iubit al fetei și avocatul său, care ne-au prezentat o petiție depusă către conducerea Ministerului de Interne, în care reclamă mai multe pretinse încălcări.

Bărbatul a apelat la redacția Crime-Moldova după apariția articolului despre fapta rușinoasă a polițistei în mallul din Iași. Acesta ne-a declarat că a convețuit o perioadă cu Ludmila Antonova și a decis să rupă relația după ce a descoperit că aceasta a instalat în apartamentul său mai multe camere de supraveghere.

Fostul iubit al Ludmilei ne-a mai spus că a depus o sesizare la Agenția Servicii Publice, de unde i s-a răspuns că datele personale ale sale, precum și ale rudelor sale, „au fost prelucrate de către utilizatorul autorizat al Inspectoratului General pentru Migrație al MAI”. Potrivit unui răspuns al secretarului de stat al MAI, Daniela Misail-Nichitin, instituția nu a putut să justifice de ce a avut nevoie să acceseze datele cu caracter persoal al iubitului angajate sale.

Bărbatul ne-a mai povestit că a avut o înțelegere cu fosta sa iubită ca cineva din afara țării să-i transfere pe cardul ei 2000 de euro, pe care urma să i le dea. Ludmila ar fi primit banii, dar a refuzat să-i restituie.
Mai mult, fata l-ar fi amenințat că va avea de suferit, deoarece ea este nepoata fostului șef al Serviciului protecție interna și anticorupție (SPIA) a Ministerului de Interne, Ruslan Beschier.

Fostul iubit al Ludmilei Antonova a depus o petiție la conducerea Ministerului de Interne și SPIA. În petiție este indicat și faptul că aceasta a fost cercetată penal în România pentru furt. Astfel se probează că Ministerul de Interne a cunoscut că are în rândurile sale un polițist cu probleme, dar a reacționat doar după ce portalul Crime Moldova a relatat despre caz.

Fostul iubit al fetei a rugat să nu-i dezvăluim identitatea, dar a acceptat să ne vorbească la cameră avocatul său, Dumitru Marco. Apărătorul a spus că se simte o rezistență din partea Ministerului de Interne, fapt care îi dă de bănuit că Ludmila Antonova ar fi avut anumiți protectori în cadrul instituției.

Sursele noastre din Ministerul de Interne ne-au comunicat că Antonova era informator pentru SPIA.

L-am contactat pe Ruslan Beschier. Fostul șef de la SPIA a infirmat că Ludmila îi este nepoată și că nici nu are nepoate de așa vârstă. „Nu-mi este nici măcar rudă îndepărtată. Nu exclud că se mai încearcă să mă discrediteze și că unora le este frică că ași putea să revin în sistem. Să stea fără grijă că nu am de gând să mă întorc. Am plecat din sistem, sunt în serviciu civil și mă simt foarte bine. Și nu mă interesează de loc ce se petrece acolo”, ne-a declarat Beschier.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu